See on esimene termokaameraga nutitelefon. Ja see on tootja kinnitusel veekindlam kui kõik teised veekindlad nutitelefonid (kuni 5 m sügavuses kuni tunni jooksul).

Mida termokaamera üldse teeb? Näitab pinnatemperatuuride erinevusi, mis inimesele nähtamatud. Mõõdab pindade temperatuure 15-30 m kauguselt ning tagab nähtavuse ka halbades tingimustes, näiteks suitsu sees.

See võimaldab määratleda akende ja uste soojuspidavust ning hoonete niiskusastet ja isolatsiooni, leida elektrisüsteemide ja -seadmete ülekuumenemisi, vaadata objekte täielikus pimeduses. Abiks näiteks ehitusel, ekstreemspordis, kiirabitöös jt.

Cat S60 on ka rugged-tüüpi ehk erakordselt tugev ja vastupidav. Militaarstandarditega seade on loodud vee- ja tolmukindlaks ning taluma põrutust kuni 1,8 meetri kõrguselt maha kukkudes.

Ekraan on hästi nähtav ka ereda päikesevalguse käes ning kasutatav märgade sõrmede ja kinnastega. Klaasi kaitseb viimane kaitsekiht Gorilla Glass 4. Raam on tugevdatud.

Seade ilmub aasta teises pooles soovitusliku hinnaga 650 eurot. Saadaval ainult musta värvi.

Foto: tootja

Peamised näitajad:

* Android 6.0 "Marshmallow", Snapdragon 617 kaheksatuumaline kiip (1,5 GHz Cortex-A53), Adreno 405 graafika

* 4,7-tolline ekraan (720 x 1280 pikslit, 326 pikslit tollile), ere (540 nits), Gorilla Glass 4, saab kasutada märgade sõrmede ja kinnastega

* Aku: 3800 mAh, mitte eemaldatav

* Tagakaamera 13 MP (kaksik-LED-välguga), esikaamera 5 MP

* Tagakaameraga koos MSX tehnoloogiaga FLIR termokaamera: staatilised pilt, panoraam ja video; soojuspalettide vahetamise võimalus, temperatuurimõõdikud ja info

* 32 GB failiruumi, 3 GB muutmälu, loeb kuni 128 GB SD-mälukaarte

* Kõlar teeb kuni 105 dB valjusega heli

* wifi 802.11ac, Wi-Fi Direct, DLNA, kuumkoht, Bluetooth 4.1, A-GPS ja GLONASS, lähiväljaside (NFC), microUSB v2.0, USB Host