1997. aastal valminud James Cameroni "Titanic" peesitas pikalt suurima kinohiti troonil. Ligi 1,84 miljardit dollarit on tulemus, millele teised ei saanud lähedalegi (vähemalt miljard dollarit on kinodest ära toonud praegu üldse ainult viis linalugu). Rekordi purustas taas Cameron ise, kui "Avatariga" maha sai, mis on nüüd ainus kinodest üle kahe miljardi dollari kogunud teos (hetkeseisuga isegi üle 2,7).

Cameron oli ilmselt juba kaua mõelnud, kuidas uudis 3D-"Titanicust" rahva ette tuua, nii et kui ajakirjanik pressikonverentsil küsis filmi võimaliku 3D-väljaande kohta, vastas ta selgelt ja täpselt: "Me ei mõtle sellest, me teeme selle ära. Me saame valmis laeva sajandaks aastapäevaks."

Oma aja suurim reisija-aerulaev RMS Titanic alustas 10. aprillil 1912 oma esimest sõitu, põrkas neli päeva hiljem jäämäe vastu ning uppus. Pardal olnud 2223st inimesest hukkus 1517, peamiselt põhjusel, et päästepaadikohti leidus ainult 1178 inimesele (Titanicut peeti uppumatuks ja väljalaskjad ei vaevunud kõiki regulatsioone täitma). See on üks suurimaid rahuajal aset leidnud merekatastroofe ajaloos.

Cameron on veendunud, et teab, kuidas sellega hästi hakkama saada. "Suurt filmi saab 3D-sse kolida nii hästi kui halvasti, ja ma usun, et oleme näinud mõlemat; peamiselt viimast." Ta toob näiteks kaks tänavust teost, DreamWorksi animatsiooni "How to Train Your Dragon" (hea) ja seiklusfilmi "Clash of the Titans" (vilets).

Cameron tunnistab, et tema tulevaste 3D-uusväljalasete saatus sõltub suuresti fännide reaktsioonist "Titanicule". "Me kulutame konvertimiseks kuid ja miljoneid, aga kui teeme viletsa töö, muutub see ruttu tüütuks."

Vaadake ka klippi Cameronist D8-üritusel filmiteemal rääkimas: