Hea näide sellest on Argentiina pealinna Buenos Airese elanikud, kes suhtlevad massiliselt... häälteadete abil. Pea iga kvartali juures võib leida inimese, kes mitte ei räägi oma telefoniga, vaid räägib oma telefonisse.

Voice memo'd ehk lihtsalt salvestatavad häälteated on kohati tekstipõhise suhtluse üle võtnud. Peamiselt saadetakse neid läbi WhatsAppi, millel on Argentiinas 11 miljonit kasutajat.

Väga paljude ladina-ameeriklaste jaoks on WhatsApp asendanudki SMSi, ütles Buenos Airesest pärit Federico Novick Motherboard'ile. "Häälteadete võimalus WhatsAppis on osutunud nii populaarseks, kuna argentiinlastele meeldib rääkida, neile meeldib iseenda ja teiste hääli kuulata," selgitas ta.

Häälteateid kasutatakse kõikvõimalikes vormides, alates sekundilistest "jaa, tulen"-teadetest kuni 15-minutiliste monoloogideni.

Mõned sõbrad leiavad pärast seltskonnaga õhtust pidutsemist, et nende grupivestlus on täis purjus kõnet, mida keegi tegelikult läbi ei kuulagi.

Seoses häälteadete levikuga on arenenud ka nendega seotud etikett. Kui varem oli mõeldamatu kaugematele tuttavatele või töökaaslastele häälteateid saata, siis nüüd muutub see normaalseks.