Facebooki äpp Messenger hoiatab kasutajat juba pärast selle paigaldamist, et kogub ta asukohainfot. Paljudele mõjub siiski üllatavalt kui tõhusalt tarkvara sellega hakkama saab.

Messenger pingib kasutaja asukohta iga kord, kui too kiirsõnumi on välja saatnud. Ja nüüd võib brauseri Chrome vahendusel täpselt välja uurida, kus vestluskaaslane asub. Kusjuures viimane ei saa sellest teada ja ega pea ka oma nõusolekut andma.

Nagu mainitud, peab vestlus toimuma äpis Facebook Messenger. Lisaks tuleb Chrome'i paigaldada laiendus Marauders Map (nimi pärineb "Harry Potterist").

Laiendus loob asukohakaardi GPS-andmete põhjal, mis on Messengeri sõnumite sisse põimitud. Nii et tšättimise ajal toimib ehtne reaalajas jälitus, mis on tasuta pealekauba. Või plugina arendaja oma sõnadega: Creepily track your friends from FB messages!

Kui sulle mõte sellisest nuhkimisest vastukarva on, soovitame Facebook Messengeri asemel eelistada mõnda muud vahetu sõnumside teenust (neid on palju). Või GPS asukohainfo jagamine nutiseadme-sätetes välja lülitada.

Marauders Map on saadaval Chrome Web Store'is, see ilmus 22. mail ja pakub hetkel väljalaset 0.0.1 (suurus 1,8 MB).