Täpselt nii, BlackBerryde valmistajana tuntud Kanada firma RIM astub samuti pihuarvutite sõtta, mille arvukate sõdurite eesmärk on lihtne - massidele tahvelarvutite maailma päris üksi defineeriv Apple'i iPadile valusalt kannale astuda. See pole seni kellelgi õnnestunud, aga suuremad tulevikulootused pole muidugi ka veel müügil.

RIMi võitlus on selles mõttes isegi keskmisest isiklikum, et nad peavad kuidagi takistama Apple'il nutitelefonide turust teist suurimat tükki haaramast, mida nemad praegu hoiavad. See juhtub asjatundjate ennustuste juba järgmise aastanumbri jooksul.

Tootja kuulutab, et PlayBook ilmub USAs 2011. aasta alguses ja Euroopas "enne suve". Tulekul on kaks mudelit, 16 ja 32 MB välkmälu-andmeruumiga, aga hinnad pole veel teada. RIM julgeb siiski väita, et need on hetkel juba saadaval tahvlitega võrreldes odavapoolsed.

Kasutaja vaatenurgast peaks kohe mainima, et seade toetab Flashi (seda nimetatakse "kompromissideta brausimiseks") ja üldse Adobe'i rakenduste loomise keskkonda AIR.

iPadiga võrreldes on Flashi toe kõrval ka teisi trumpe nagu videokõned (eesmise kaamera abil), tagumine lisakaamera ja multitegumtöö.

Samas puudub igasugune 3G/4G tugi, side toimub Wi-Fi kaudu ja võimalus on BlackBerry telefoniga lõastamist (tethering) kasutada. RIM ei maini, kas ka teiste mobiilidega.

Võib arvata, et PlayBooki edu sõltub suuresti konkurentsivõimelisest hinnast ja tegelikust jõudlusest Flashis.

Lõpetuseks ülevaade näitajatest:

* 1 GHz kahetuumaline protsessor (Cortex A9);
* 1 GB muutmälu;
* 16 ja 32 GB välgu-andmeruumi;
* 7tolline mahtuvuslik puuteekraan (LCD, 1024 x 600, pikslitihedus 170, mitmikpuute- ja žestitoetus);
* eesmine kaamera 3 megapikslit, tagumine 5;
* 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1 + EDR;
* mikro-HDMI-videoväljund, mikro-USB;
* failidest sobivad H.264, MPEG, DivX, WMV (video) ja MP3, AAC, WMA (heli) / täiskõrglahutusega video (1080p);
* WebKit / HTML5, Flash 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, POSIX, OpenGL, Java;
* BlackBerry Tablet OS opsüsteem;
* mõõtmed 130 x 193 x 10 millimeetrit, kaal umbes 400 grammi.

Teadmata on graafikalahendus ja laiendusvõimalused (mälukaardid). GPS puudub. 3G/4G tugi lisandub tulevikus. BlackBerry Java rakendused on kõlbulikud ka tahvelarvuti uue opsüsteemi all.

Vaadake reklaamihõngulist klippi ka: