Tänase päevani on üheks paremaks võimaluseks oma internetiliiklust varjata anonüümse virtuaalse privaatvõrgu (VPN) teenuse kasutamine, mis valdavalt on tasuline (n Piraadilaht küsib sellise teenuse eest 5 eurot), kirjutab TorrentFreak.

Internetiliikluse anonüümseks tegemise poolel võib olulise muudatuse tuua partnervõrgu (P2P) põhimõttel üles ehitatud tasuta teenus BitBlinder, mis ei varja mitte ainult kasutaja torrentiliiklust, vaid peidab ka ära kasutaja IP-aadressi, mis omakorda tagab anonüümse internetis surfamise. Teenuse abil mööda hiilida veel teatud veebifiltritest (n Hinna Rahvavabariigi kehtestatud piirangutest teatud veebilehtedele) ning tulevik toob toe rakendustele nagu e-post ja kiirsõnumivahetus.

Bitblinderi võrgus edastatakse andmepäringud krüpteeritunda läbi mitme kasutaja. Iga ahela partner näeb ainult ahela järgmise lüli IP-aadressi, mitte päringu tegija/andmete edastaja oma.

BitBlinderi P2P võrgus on iga kasutaja määratud jagama oma võrguressurssi teiste kasutajate andmevoo puhverdamiseks samas mahus kui ise seda tarbib.

BitBlinderi kontole laetakse alustuseks 2GB andmemahtu, mille abil saab kasutaja end võrgus „käima tõmmata". Seejärel sõltuvad inimese ressursid sellest kui palju ta on valmis teiste kaasutajate andmeid puhverdama. Samuti on tulevikus võimalik omale üleslaadimise krediiti osta kuid niikaua kui käiakse Jeesuse sõnade järele „tee teistele seda, mida tahad, et sulle tehakse", pole selleks vajadust.

Kuna andmed liiguvad BitBlinderi võrgus ennem sihtkohta jõudmist läbi mitmete kasutajate, on selle kiirus tavalisest BitTorrenti võrgust mõnevõrra madalam.

Windows'i kasutajate jaoks on BitBlinderi paigalduspakett 17MB suurune ja selle torrentikliendiks on BitTornado kohandatud versioon. BitBlinderi anonüümne sirvik baseerub Mozilla Firefoxil. Olulise piiranguna puudub nimetatud anonüümsel brauseril Flash'i tugi, kuna tegu on suletud koodiga tarkvaraga ja seetõttu ei saa olla kindel, mida see tarkvara kasutaja andmetega täpselt teeb.

Hetkel on tarkvara beetastaadiumis ja uued kasutajad peavad end tarkvara allalaadimiseks panema ootejärjekorda. Põhjus on selles, et BitBlinderi võrgu tervise huvides saab uusi kasutajaid lisada vaid teatud mahus ja viimasel ajal on teenuse vastu huvi plahvatuslikult kasvanud.

Kuidas teoorias paljulubav teenus end praktikas õigustab, näitab aeg.