"Avatar" müüs Põhja-Ameerikas nelja päevaga 6,7 miljonit filmiketast, millest 2,7 miljonit olid Blu-rayd. Eelmine tšempion oli "The Dark Knight", millel kulus 2,5 miljoni Blu-ray müümiseks siiski 18 kuud (2008. aastal oli vastavaid pleiereid muidugi palju vähem kasutuses).

"Avatari" edu puhul ei üllata niivõrd selle edu ka kodukinos, vaid inimeste kannatamatus selle soetamisel. On ju teada, et esimene reliis sisaldab ainult 2D-filmi; nii 3D-variant kui lisamaterjalid saabuvad alles aasta lõpupoole eriväljalaskega.

James Cameroni uusim eepos lööb rekordeid ka mujal maailmas.

Teosest sai edukaima stardiga kodukinofilm näiteks Prantsusmaal, kus kahe päevaga leidsid omaniku 557 000 koopiat. Sellest 136 000 Blu-rayna, mis on rohkem kui "The Dark Knight" suutis 15 kuu jooksul.

Saksamaal läks esimesel päeval kaubaks 450 000 ketast, mis alistas eelmise rekordiomaniku, viienda "Harry Potteri" ekraaniloo.

"Avatar" kujunes Foxile ka suurimaks eeltellimuste kogujaks väljaspool Põhja-Ameerikat: Saksamaal telliti 136 000 koopiat, Jaapanis 143 000 ja Prantsusmaal 74 000. Umbes 60 protsenti telliti neist Blu-ray kujul.

Eksootilisem vahejuhtum Mehhikost: relvaga ähvardajad röövisid kaubaautolt 3409 "Avatari" filmiketast ja asusid neid usinalt mustal turul levitama.

"Ice Age: The Meltdown" pidi loovutama "Avatarile" ka filmipiraatide eelistatuima Blu-ray trooni.

"Jääaja" teine osa oli 2007. aastal esimene Blu-ray film, mis jõudis BitTorrentisse. Vastavate pleierite omanikke oli veel napilt ja 22 GB allalaadimispakk tundus enamikele veel kurioosne.

Kolm aastat hiljem on Blu-ray pigem massidesse jõudnud, nii seaduslikul viisil kui piraatluse vahendeid kasutades. 200 000 allalaaditud koopiat nelja päevaga põrmustab senised konkurendid.

Suur osa piraatluse valinutest asuvad Suurbritannias ja Austraalias, kus "Avatari" seaduslik müügileilmumine leiab aset veidi hiljem. See pakub taas kinnitusmaterjali hüpoteesile, et BitTorrenti kasutajate arv sõltub filmi kättesaadavusest ausal viisil. Vähemal määral ka DRM-süsteemidest, mis takistavad vahel ausalt ostetud filmiplaate pleieris mängimast.

James Cameronist rääkides: ta polegi eelkõige hetkel hõivatud kõigega, mis puudutab "Avatari".

Mees töötab San Diego firmaga Malin Space Science Systems välja 3D-kaamera süsteemi, mille NASA kinnitab Curiosity (liikuva teaduslabori) külge, mis stardib 2011. aasta sügisel Marsi poole. See hakkab uurima Marsi asustatavust, k.a kas planeedil on olnud või võiks olla mikroobset elu.

Ta usub, et selle kasutamine teeb missiooni sisu üldsusele selgemaks. Rahaprobleem sundis NASA mingil hetkel 3D-kaamera plaanist loobuma, kuid Cameron veenas neid ümber.