E-DT lauaarvuti tuleb müügile ilma monitorita kas mais või juunis ja näha saab seda esmalt CeBIT 2008 näitusel. Esimestel E-DT lauaarvutitel on Intel Celeron protsessor, hiljem ehitatakse need Diamondville protsessoriga Intel Shelton’08 platvormile ja saavad Inteli 945 GC kiibistiku. Müügile tuleb uus mudel hinnavahemikus 200-300 $, kusjuures hinda püütakse langetada 199 dollarini, kirjutab DigiTimes.

E-Monitor on kõik-ühes Apple iMaci ja Dell XPS One sarnane kompaktne lauaarvuti. E-Monitor püüab tungida 19-21 tolliste masinate turule ja selles on sisseehitatud TV tüüner. Hinnaks on 499 $, mis võrreldes iMaci 1199 ja XPS One 1499 dollariliste hindadega tundub päris mõistlik. Arvuti ehitatakse samuti Inteli Shelton’08 platvormile ja tuleb müügile käesoleva aasta septembris. Meil kujuneb hinnaks ilmselt pisut alla 10 K.

E-TV üritab konkureerida 42’’ LCD televiisorite turul ja sellesse on integreeritud teistest EeePC’dest tuntud Linuxipõhise arvuti funktsionaalsus. Hind saab olema 200$ kõrgem kui sama klassi televiisoritel ja müügile tuleb samuti septembris. Kui praegu maksavad 42 tollise ekraaniga LCD telerid sealpool ookeani alates 800 $, siis võib Asuse uuele telerile prognoosida hinda ca 1000 1200 $ kanti. Meil algavad 42’’ LCD-de hinnad umbkaudu 15000 kroonist.

Kurva uudisena teatas Asusteki pealik Jerry Shen, et nende uuringud näitava seda, et tarbijad ei ole eriti huvitatud puutetundliku ekraaniga EeePC’st ja seetõttu pannakse need plaanid esialgu kalevi alla.

Analüütikud on avaldanud arvamust, et E-DT ja E-TV mudelitega ei pruugi firma saavutada erilist edu, kuid E-Monitorist võib saada tõeline müügihitt. Samas võib juba ette kujutada Elioni rahva säravaid silmi, kes saavad hakata kaubastama 42 tolliseid HDTV Asuse E-TV Elioni DigiTV võimalusega telereid.