Lühike ja konkreetne ülevaade sellest, mida uut Assassins Creed 2 võrrldes esimese osaga pakub. Ezio sekkub seekord maailma, mis on avaram ja detailsem (kadunud on näiteks esimese osa ajutised kloonhooned, -katused ja -sisehoovid), aga ka värvikirevam, ajastu omapära silmas pidades mitte otsast otsani depressiivne.

Põhi- ja lisamissioonide hulk on kasvanud lausa kahesajani (erinevaid lisamissioonitüüpe on kuni 16, põhi ja kõrvalmissioonid jagunevad võrdselt 100/100), muutub ka ülesannete lahendamise struktuur - need on astmelised ja nõuavad rohkem loogilist infohanget.

Ezio suudab ujuda ning pahalasi alatu salamõrva eesmärgil vette tirida, ta võib võitluses oponendi relva enda valdusse haarata ja seda tema vastu kasutada, vajalikku relvastust (ka aksessuaare nagu mürgipudelid) osta või keskkonnast üles korjata.

Mängu arenedes muutub Ezio kurikuulsamaks ning temast saab tagaotsitav - kaalukaussi aitab kallutada tunnistajate kõrvaldamine või altkäemaks õigele isikule. Ja kus häda kõige suurem, on võimalik keegi teine enda tööd tegema palgata ning sündmuste käiku eemalt jälgida.

Mängija saab seekord kaks vastast korraga loojakarja saata, kasutada vajadusel erinevat tüüpi sõidukeid (ärgem siiski unustagem, et tegu pole GTA-ga), rahvamasside segamiseks münte maha loopida või jälitajate eksitamiseks enda rõivaid värvida (kes ütles, et tegu pole GTA-ga?).

Need pole ainsad muudatused. Asassins Creed on siiamaani avaldatud andmete põhjal esimesest osast struktuurilt kordades keerukam ning teeb kõik selleks, et mängur kümneteks tundideks sügavale intriigipõimikusse punuda.

Asassins Creed 2 tuleb Eestis müügile 19. novembril. Jääme ootama arvustust .