Kuigi eelpool nimetatuga uuendused piirduvadki, on möödunud põlvkonnaga võrreldes tegemist suure edasiminekuga. Nimelt reklaamib Apple 13-tollise Airi juures selle 12-tunnist akut, kirjutab Kahvel.ee.

Õunafirma fännide õnneks jõudsid esimesed uued Airid juba möödunud nädalal ka Eestisse, ühe uue masina loovutas IM Arvutid Kahvlile testimiseks.

Fotod: Kahvel.ee

MacBook Airi esmaesitlus leidis aset 2008. aastal. See oli aeg, mil päris sellist arvutit polnud varem nähtud.

Esimene Air oli õhuke, väle, vastupidav, sattus sageli kriitikute turmtule alla ning maksis palju.

Arvuti oli suunatud tavakasutajale, kes surfab veebis, kuulab muusikat ja vaatab filme (ning kellel on pisut rohkem raha).

Kuna tegu oli suhteliselt limiteeritud funktsionaalsust omava arvutiga, näiteks puudus tal DVD-lugeja või Ethernet-pesa, ei osatud toona seda kuidagi kategoriseerida. Mõned aastad hiljem jõudsid poelettidele Airi-laadsed sülearvutid, mida kiibitootja Inteli ettepanekul hakata kutsuma ultrabookideks.

Ultrabook on õhuke, kerge, kiire ning hea akukestvusega tavakasutajale suunatud sülearvuti. Teoorias. Kui veel mõned nädalad tagasi võis poes tekkida olukord, kus tuli mitme ultrabooki vahel valik teha, siis nüüd on see tänu Apple'ile tehtud väga lihtsaks.

Kui Sa soovid ultrabooki, mis on võrdselt hea nii võimsuse, ergonoomika kui ka konstruktsiooni poolest, pole hetkel turul Airile ühtegi tugevat konkurenti.

Põhjuseks on uue põlvkonna raalile lisatud pisut suurema mahutavusega aku, Inteli uus Haswelli protsessor ning ülikiire 802.11ac Wi-Fi tugi.

Kuigi Haswelli protsessoreid leiab ka teiste tootjate ultrabookidest, räägib Airi kasuks muudki. Tugev alumiiniumist unibody-korpus, mis on täielik vastand nagisevale ja painduvale plastikule.

Kuigi Apple võttis nüüdsest kasutusele uue 802.11ac Wi-Fi, ei saanud me seda arvuti testimisel veel proovida. Põhjus seisneb selles, et hetkel on turul vaid käputäis ruutereid, mis suudavad märgitud standardiga Wi-Fit edastada.

Fotod: Kahvel.ee

Testimisel olnud masinaga varustas Kahvlit IM Arvutid AS