Kuigi Z1 esitlemisest on praeguseks möödunud vaid pisut üle aasta, suutis Sony tänavu tuua turule lausa kaks lipulaeva mudelit - Z2 ning mõned nädalad tagasi esitletud Z3. Neist viimast esitleti septembri alguses taaskord Berliinis ehk IFA tehnikamessil, avaldab Kiip.ee.

Puust ja punaselt kirjutatuna on Sony läinud seda teed, et iga poole aasta tagant toob turule uue lipulaeva. Kiirelt mõeldes ei meenu ühtki teist elektroonikatootjat, kes kasutab sarnast taktikat.

Sony esindajate kinnitusel olid nad alguses ka ise skeptilised ning kartsid, et kliendid ei julge telefoni osta, kuna teavad, et peagi on uus ja parem olemas.

Skepsisest ja kartusest hoolimata väitsid Sony esindajad möödunud nädalal Tallinnas toimunud üritusel, et lipulaevade müüginumbrid ei ole saanud kahjustada.

Selline kiirustamine on paljudele jätnud mulje, et Sony üritab konkurentidele järgi joosta - on ju nende tootevalikus juba palju suuremate numbritega lipulaevad (nt Galaxy S5 ja iPhone 6).

Viimast lauset lugedes ei tohi sarkasmi ära unustada. Kui Sony töötajad ei põlga kahe lipulaeva esitlemist ühel aastal, siis potentsiaalsed kliendid ning tehnikahuvilised on veel endiselt pisut hämmingus. Kuidas saab ükskõik milline telefonitootja valmistada aastas kaks tippklassi lipulaeva?

Kuigi Sony uued lipulaevad Z3 ja Z3 Compact jõuavad Eestis müügile alles 30. septembril, saame juba täna tuua teieni mõlema telefoni arvustused. Kuna sisemuselt on telefonid võrdväärsed, oleme nende arvustused kirjutanud kokku üheks. Olgu öeldud, et kõige magusama jätame viimaseks.