Üks esimesi Haswelli kiibistikul põhinevaid arvuteid, mida saime arvustamise eesmärgil kasutada, oli Apple'i uue põlvkonna MacBook Air.

Tänaseks päevaks kasutab suurem osa tootjaid enda arvutites neidsamu protsessoreid. Selleks et pakkuda rahvusvahelist tunnustust pälvinud Airile konkurentsi, on Sony arendanud Vaio Pro 13 nimelise ultrabooki, kirjutab Kahvel.ee.

Andmete järgi on tegemist vägagi tugeva konkurendiga Apple'ile, kuid kas see peab ka reaalsuses paika?

Tehnilised näitajad:

* 1,6 GHz Intel Core i5 protsessor
* 13,3-tolline puutetundlik ekraan
* Full HD resolutsioon
* 128 GB SSD
* 4 GB RAM
* 802.11 a/b/g/n Wi-Fi
* Bluetooth 4.0
* NFC
* Täissuuruses HDMI pesa
* Windows 8

Kuna Vaio Pro 13 korpus on tehtud süsinikkiust, ei tundu ta käes sama tugev kui alumiiniumist lõigatud MacBook Air.

Samas on ta tugevam plastmasskorpusega arvutist ning kaalu-vastupidavuse suhe on kõikidel juhtudel Sony kasuks.

Korpuse puhul jääbki koheselt silma selle kergus. Kuigi kaalu osas teeb Sony süler silmad ette paljudele teistele ultrabookidele, tekitab see siiski kõhklusi. Kuivades arvudes on asi nii: Vaio Pro kaalub kõigest 1,06 kilogrammi. Võrdluseks: 13-tolline MacBook Air kaalub 1,35 kg, ehk erinevus on 290 grammi.

Kui arvuti oli mugavalt süles, häiris mind pidevalt see, et füüsiliselt vajus korpus alla, mistõttu jäi mulje justkui poleks ma vajutanudki puutepadjale.

Seda anomaaliat põhjustasid mu randmed, mis kirjutades toetused arvuti korpusele. Kunagi varem pole ma kohanud ühtegi arvutit, mis oleks väiksele survele sedasi reageerinud.

Muide, anomaaliat ei esinenud, kui arvuti oli ilusti kirjutuslaual. Selles osas leian, et Sony inseneridel tuleks eelkõige arvutikonstruktsioonile rohkem rõhku panna.

Sony Vaio Pro 13 andis Kahvlile testimiseks Sony.