Nimelt esitles firma mainitud üritusel täiesti uut tooteseeriat, mida täna tuntakse tahveltelefonina (phablet), kirjutab Kahvel.ee.

Galaxy Note ei ole päris tahvelarvuti ega ka nutitelefon, ta on midagi nende vahepealset. Samas ei pea tahveltelefoni omanik hankima endale eraldi nutifoni või väiksemat tahvelarvutit.

Pärast esimese Note'i esitlemist on üllataval kombel hakanud Samsungit kopeerima mitmed Androidi-tootjad.

Kasutajate tagasiside ning konkurentide sarnased tooted on andnud Samsungile ajendi Note'i seeria jätkamiseks. Tänaseks on poelettidel saadaval juba kolmanda põlvkonna Samsungi tahveltelefon.

Sarnaselt esimese Note'iga esitleti Samsungi kolmanda põlvkonna tahvelteleofni IFA elektroonikamessil Berliinis, kus osales Samsungi kutsel ka Kahvel.

Erinevalt eelkäijast Note 2 on uuele seadmele lisatud pisut suurem ning märkimisväärselt kvaliteetsem ekraan. Kindlasti ei tohiks unustada 3 GB muutmälu ning suure mahutavusega akut (3200 mAh).

Tehnilised näitajad

Neljatuumaline Qualcomm 800 protsessor
Adreno 330 graafikakiirendi
5,7-tolline ekraan
1080 x 1920 (Full HD) resolutsioon
16/32/64 GB sisemälu
3 GB RAM
802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi
Bluetooth 4.0
NFC
GPS ja GLONASS
3200 mAh mahutavusega aku
13-megapiksline tagumine kaamera
2-megapiksline eesmine kaamera
S-Pen puutepliiats
Plastikust korpus

Kokkuvõtlikult saab kohe ära öelda, et Note 3 ei ole ei tahvel ega telefon, samas tahveltelefoni tootekategooria on täiesti asjakohane ning pakub konkurentsi nii nutifonidele kui ka tahvelarvutitele.

Kuna mu igapäevatelefon on kõigest 4-tollise ekraaniga, oli Note'i suur 5,7-tolline ekraan hea värskendus. Eks see kõik oleneb kasutajast ning kasutusest, aga mulle isiklikult meeldivad tahvetelefonide suured ekraanid. Inimesele, kes kirjutab palju, on suur ekraan just väga mugav.

Kujutan ette, et neile, kes kasutavad telefoni mängimiseks või filmide vaatamiseks, istub suur displei samuti.

Erinevalt paljudest teistest tahveltelefonidest on Samsung arendanud Note'ile võimaluse kasutada kahte rakendust kõrvuti. Seda funktsiooni kasutasin ma (endalegi üllatuseks) väga tihti.

Multi Window nime kandev omadus tähendab seda, et näiteks ühest aknast loed sa parasjagu midagi ning teises saad samal ajal kirjutada – tõeline multitasking.

Rakenduste kõrvuti, või õigem oleks öelda üksteise peal, kasutamist hõlbustab puutepliiats S-Pen. Lisaks külg-külje kõrval meetodile on Samsung lisanud võimaluse rakendusi üksteise peal kasutada. Mõlemal juhul saab samaaegselt avada vaid teatud programme.

Testimise mõttes sai proovitud, mis Note'iga juhtub, kui avada üksteise peal kõik võimalikud rakendused. Üllatuseks ei läinud seadme kasutamine sugugi aeglasemaks. Kiirus oli täpselt sama kui ta oli seda varem, mil oli lahti vaid üks rakendus.

Võrreldes mulluse Note'iga, ongi märgata suurt edasiminekut ekraani, S-Peni ning kiiruse osas.

Kuigi mõõtmetelt on telefon eelkäijaga väga sarnane, on sellel 0,2 tolli suurem Full HD resolutsiooniga ekraan. Erinevalt nt Sony tahveltelefonist Xperia Z Ultra on Note'i ekraan igas asendis väga erk ja selge. Seda seetõttu, et tegemist on Super AMOLED paneeliga.

Selleaastase Note'i puutepliiatsit S-Pen saab seadmesse peitu panna mõlemat pidi – väga väike, kuid ülimalt praktiline uuendus. Sarnaselt Note'i seeria tahvelarvutitega toimib puutepliiats nüüd ka menüü ning tagasinupuga.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kahvel.ee.