Ma tean, et Nokia oskab teha suurepärase disaini ja koostekvaliteediga seadmeid. Ka meeldib mulle Windows Phone'i esteetika ning kasutusloogika ja Nokia ei ole vist kunagi koonerdanud kaamera kvaliteediga. Ühtlasi õnnestub mul millegipärast alati uut Lumiat käivitades unustada kõik negatiivne, mida eelmistel kordadel olen kogenud, kirjutab Kahvel.ee.

Samad emotsioonid ja valikuline mälu valdasid mind ka seekord, kui võtsin karbist välja äsja Eestis müügile saabunud Lumia 925. Ja vähemalt esialgu ei pidanud ma pettuma.

Tehnilised näitajad

* Kahetuumaline 1,5 GHz protsessor
* 4,5-tolline ekraan
* 768 x 1280 resolutsioon
* 16 GB sisemälu
* 1 GB RAM
* 802.11 a/b/g/n Wi-Fi
* Bluetooth 3.0
* NFC
* GPS ja GLONASS
* 2000 mAh mahutavusega aku
* 8,7 MP tagumine kaamera ja 2 MP eesmine kaamera
* Hind: 429 eurot

Lumia 925 on Nokiale kohaselt suurepärase koostekvaliteediga ja juba harjumispäraseks saanud unikaalse disainiga nutitelefon.

Kui Lumia 925 eelkäija 920 on suhteliselt kogukas isend, siis 925 on oluliselt õhem ja kergem. Numbrites väljendatuna on 925 8,5 mm paks ehk viiendiku võrra õhem ja see kaalub 139 g ehk 920-st tervelt neljandiku võrra vähem.

Need murdarvud võivad küll tunduda väikesed, kuid 925 tundub tõepoolest kergem.

Võrreldes 920ga (ja kõikide varasemate Lumiatega) on muutunud ka materjalivalik. Nimelt on 925 puhul kasutatud lisaks plastikule veel alumiiniumit, mis ümbritseb servasid.

Alumiiniumi eesmärk on ilmselt jätta 925-st kvaliteetsem ja hinnalisem mulje, mis on ka õnnestunud. Samas peab märkima, et Lumia-seeria ei ole kuangi ebakvaliteetse ega odavana tundunud, mistõttu ei anna alumiiniumraam meie hinnangul väga olulist lisaväärtust.

Võib isegi öelda, et see muudab telefoni libedamaks, mis kasutusmugavusele just kasuks ei tule.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kahvel.ee.

Nokia Lumia 925 andis Kahvlile testimiseks Nokia.