LG Optimus G edu tuules on Korea hiid vahetanud välja oma tippmudeli veelgi parema ja võimekama vastu (kui mitte arvestada kohe-kohe turge vallutama asuvat G Flexi), kirjutab Kahvel.ee.

LG G2 on saanud praeguseks oma seisust nautida mõned kuud. Millega uus tippmudel uhkustada saab ja millega pettumuse võib valmistada?

Telefon on suur. Tegelikult, arvestades nutitelefonide trende, ei olegi see nii suur üllatus. Aga ühe käega asju ajada sellega kerge pole.

Iseenesest on Korea insenerid tublid olnud, sest mõõtudelt enam-vähem Nexus 5-ga sama suure kesta sisse on mahutatud 0,2 tolli suurem ekraan. Nii et kui välismõõtmed ei suurene, pole põhjust ka väga kurta.

Välimuses on mindud kodumaise konkurendi Samsungiga sama teed ehk kogu korpus on valmistatud plastikust. Sellel on mõnus tekstuur, aga pealispind on läikiv ja see teeb telefonist väga hea näpujälje magneti.

Nutitelefonilt ei leia ühtegi nuppu külgedelt. Seda sellepärast, et LG on nutika lahendusega otsustanud heli ja sisse-välja lülitamise nupud hoopis tagumisele küljele viia. Selline lahendus tahab parajalt harjumist, sest testperioodil kippus näpp ikka pigem külgedelt neid nuppe otsima.

Ergonoomikast rääkides, telefon istub oma kereka kogu kohta üllatavalt hästi kätte. Tagakaas on peopesa järgi kaarjas ja esiklaasi servad on kergelt kumerad – nii on mõnusam näpuga üle ekraani libistada.

G2-s jookseb juba LG vanadelt mudelitelt tuttav Optimus UI. Tundub, et LG on lähtunud põhimõttest – mida rohkem, seda uhkem.

Igasuguseid seadistamisvõimalusi on tohutult, menüüdesse võib lausa ära eksida. Seda, mis praktiline ja vajalik, saab igaüks juba ise otsustada.

Foto: Kahvel.ee

Üks äraütlemata mugav asi on ekraani sisse- ja väljalülitamine topelt-koputusega ekraanil. Tänu sellele pole enamasti vaja korpuse tagumiselt küljelt selleks ette nähtud nuppu otsidagi.

Imelik, et LG on esimene Androiditootja, kes nii lihtsa, aga geniaalse vidina oma seadmesse on lisanud.

Allatõmmatav inforiba on täis kõikvõimalikke valikuid, mis võtavad enda alla julgelt pool ekraani pinnast, nii et kuvatavaid teateid mahub sinna otsa kõigest 3-4. Ja eemalda neid pole võimalik (õnneks saab QSlide'i rakenduste vaadet peita ja selle võrra ruumi veidi juurde).

Mis veel? Telefonil on olemas infrapunaliides, mida vastavasisulise rakendusga saab seadistada ja kasutada näiteks teleri puldina.

Rööprähklemiseks on LG lisanud funktsiooni SlideAside, mis salvestab kuni kolm rakendust ja laseb sobival hetkel neid uuesti kasutada.

Selleks tuleb kolme sõrmega üle ekraani vasakule lükata. Vasakult tagasi lükates saab rakendused uuesti avada.

Nii suure telefoni mugavamaks opereerimiseks on võimalik lukuekraani avamise, klaviatuuri ja numbri klahvistiku juures kasutada ka ühe-käe funktsiooni, kus vastavalt eelistusele need ühte serva tõstetakse.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kahvel.ee.