Pärast mitmekuist ootamist jõudis G Flex hiljuti Eestis müügile. Tegu on järjekordse nutifoniga, samas on tal siiski üks märkimisväärne omadus, nimelt on tegu maailma esimese nõgusa nutitelefoniga, kirjutab Kiip.ee.

Telefoni ekraan on ülevalt ning alt veidi painutatud. Seda on eriti hästi märgata, kui telefon asetada lauale.

Nõgusus ei ole telefonile niisama lisatud, vaid tootja väitel on sel ka praktiline tarvidus.

Kuna inimese nägu, mille lähedale telefon kõne tegemiseks pannakse, ei ole kunagi sirge, on nõgusa telefoniga mugavam rääkida, vähemalt nii leiab LG.

Lisaks mugavamale helistamisele väidavad korealased, et nõgusalt ekraanilt on mugavam vaadata videoid ning filme.

Tehnilised näitajad

6-tolline (720 x 1280) nõgus ekraan
Neljatuumaline Snapgradon 800 protsessor
Adreno 330 graafikakiirendi
2 GB sisemälu
32 GB muutmälu
13-megapiksline kaamera
3500 mAh mahutavusega aku

Foto: Kiip.ee

Ekraan

Tänaseks päevaks on praktiliselt kõigil nutitelefonide tootjatel valikus suur, vähemalt 6-tollise ekraaniga tahveltelefon.

Tegu on tootekategooriaga, millega tuli esimesena välja Samsung – vähemalt ei mäleta ükski tehnikaajakirjanik enne Note'i ühtegi teist tahveltelefoni.

Tõe huvides olgu öeldud, et Flex ei ole LG esimene nii suur kõnevahend. Elektroonikatootja valikus on olemas veel G Pro 2. Õigupoolest on nii G Pro 2 kui ka Flex LG lipulaeva G2 järeltulijad.

Tulles tagasi Flexi ekraani juurde, saab tõdeda, et asi on maitses. Minu sõprade ja tuttavate seas leidub inimesi, kes ei talu suuremat kui 4,5-tollist telefoni, kuid samas leiab ka neid, kes ei talu alla 6-tollist.

Nii, et suuruse mõttes tuleb ise ära otsustada, kas sellise suurusega telefon meeldib sulle või mitte.

Mulle isiklikult meeldivad telefonid, millel on vähemalt 5-tolline ekraan ja siinkohal tunnistan, et isegi Flexi 6-tolli on meeltmööda.

Kuigi Flexil on (minu arvates) hea suurusega ekraan, leiab seadmega seoses siiski mõne miinuse. Telefoni lähedalt uurides on märgata, et teatud tekstid ja/või pildid nn põlevad sinna sisse.

Vanasti räägiti sellist juttu plasmatelerite kohta, praegu saan sama rääkida LG nõgusa telefoni kohta.

Erinevalt plasmadest, kus ilmnes sissepõlemine pärast väga mitut töötundi, on Flexil seda märgata loetud sekunditega. Samas peab selle märkamiseks telefoni ikka väga ligidalt vaatama, ehk tavakasutuse puhul ei tohiks see kedagi häirida.

Lisaks sellele märkab, taaskord lähedalt vaadates, ekraanil hägusust. Tundub, et LG on terve telefoni kasutajaliidese katnud mingi karvase materjaliga.

Kõige paremini oskan seda ilmestada Apple'i operatsioonisüsteemil iOS 6 olnud rakendusega Game Center. Just seesugune karvasus on ka tervel LG kasutajaliidesel.

Kui vaadata neist kahest pisidetailist kõrvale, siis on Flexil ikkagi hea ekraan. Jah, ma saan väita, et tegu on pisidetailidega. Ja seda just seetõttu, et neid detaile märkab alles siis, kui telefoni väga lähedalt uurida.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kiip.ee.