Õhku jääb vaid üks küsimus: kas metallist kest, nutikas kaitsekorpus ja esmaklassiline riistvara kaaluvad üles nõrga kaamera, kirjutab Kahvel.ee.

Paastumaarjapäeval, mil HTC juht Chair Wang Londonis publiku ette astus, ei hoidnud ta käes üht tavalist nutitelefoni. Ta näitas Olympia konverentsikeskuses viibinud rahvamassile Taiwani ettevõtte tulevikku – telefoni, mille edust või ebaedust sõltub suurel määral HTC käekäik.

Eduka telefoni valem näib kõrvaltvaatajale lihtne. Võta kõige võimsam riistvara, kasuta suuremat ekraani kui möödunudaastasel seadmel, reklaami saadud tulemust kõikides meediakanalites ning kasum on garanteeritud.

Niisugune ärimudel töötab vähemalt ühe tootja puhul ning pealtnäha leidub veel tarbijaid, kes on etteaimatavate toodetega rahul.

Olgugi, et HTC võinuks sama retsepti kasutada, otsustas ettevõte mullu teist teed minna. Tulemuseks oli One – alumiiniumist kestaga telefon, mis polnud küll toona kõige võimsam, ent mille koostekvaliteet tõstis lati kõrgele.

Paraku ei saatnud One'i loodetud edu ning aasta jooksul turule toodud sama firma madalama otsa telefonid ei aidanud tekkinud olukorda oluliselt leevendada.

Foto: Kahvel.ee

Enesekindlus ise

Selle asemel, et loobuda oma nägemusest ja minna kergema vastupanu teed, otsustas HTC mullu loodud valemit täiustada.

Uus One, lisanimega M8, kõrvaldas eelkäija olulisimad vead ning tõi lagedale võimeka kompoti uusimast riistvarast ja tarkvarast.

M8 on küll pisut suurema ekraani ja mõõtmetega, kuid selle disain ei meenuta ühegi teise tootja telefoni oma.

Harjatud alumiiniumist kest istub suurepäraselt kätte ja sellest õhkub kvaliteeti. Paraku on telefon kasvanud ka pisut pikemaks, mistõttu on selle kasutamine ühe käega äärmiselt keeruline.

Alles on jäetud ka mõneti vastuoluline kaamera, mille eraldusvõime on küll 4 megapikslit, kuid mille sensori pildielemendid on füüsiliselt suuremad, püüavad seeläbi rohkem valgust ja lubavad hämaras paremat pilti teha.

Eks tulemust saab iga üks ise hinnata, kuid mina soovinuks sel korral rohkem megapiksleid näha.

Paraku on uustulnukast kadunud optiline stabilisaator, mis jällegi mõnevõrra raskendab öösel pildistamist. Samuti on 4 megapikslist ilmselgelt vähe, et saavutada sarnast detailsust kui juba müügil olevatel konkurentidel.

Loe täisteksti ja vaata rohkem tootepilte saidil Kahvel.ee.