HP on otsustanud doki ja monitori laulatada ja tulemuseks on HP
EliteDisplay E243d Docking Monitor.

E243d dokkimismonitor lubab sülearvutist üheainsa kaabliga pildi välisele ekraanile (või kahele), sülearvutit ennast laadida ja ühenduda LAN-kohtvõrku. Samast kaablist liigub sülearvutisse monitori veebikaamera ja nelja USB pesa andmevoog.

Arvutiekraani vahivad paljud meist päevast päeva, aga harva huvitume sellest, mis on ekraani sees või ekraani taga. Mängur jälgib paneeli reageerimiskiirust, fototöötlejat vaimustab värvide loomutruudus, kontoritöötaja tervis tänab värelusevaba ja silmasõbralikku ekraani.

E243d-ga silmitsi seistes ei olegi temas midagi väga eriskummalist: vastu vaatab hinnatud HP EliteDisplay E243 äravahetamiseni sarnane kaksikvend
– õhukeste ääriste, peene jala ja soliidselt halli viimistlusega 24-tolline Full HD monitor.

250 cd/m2 heledus, 94% sRGB värviruum, laiade vaatenurkade ja värelusevaba Low Blue Light IPS paneel ning reguleeritav tugijalg asetavad selle äriklassi monitoride paremikku.

Aga kui piiluda kuvari taha, on E243d-l sisendeid-väljundeid hoopis hulgim. Dokkimisseadme ülesanne on sülearvuti piiratud liidestusvõimalusi ju laiendada.

Kuvari tagumine külg

Tänapäeva õhukesele sülearvutile on kaalule ja mõõtmetele ohvriks tuues alles jäänud vaid kõige hädavajalikumad pordid. Vähe sellest, et videoväljunditest on kunagisest VGA, DVI, HDMI, DisplayPort valikust alles jäänud heal juhul üks, on kõige õhematel isegi täissuuruses USB pesad asendunud pisikese USB Type-C liidesega.

USB Type-C on ütlemata universaalne, võimaldades lisaks kiirele andmeedastusele saata ka kõrglahutusega videosignaali ja isegi sülearvutit laadida. Seega on just USB Type-C uuematel sülearvutitel asendanud varasema videoväljundite valiku ja isegi laadimispistiku.

Sülearvuti dokkimisjaamadel on liideste hulk üsna lai, sest ühilduma peab kõikvõimalike monitoride ja lisaseadmetega. Seega võib dokil olla nii DisplayPort, mini-DisplayPort, HDMI kui ka isegi VGA väljund, sest monitoride hulgas pole ühtset standardit siiani.

Statsionaarselt töökohalt eeldatakse LAN pesa kaabliga kohtvõrku ühendumiseks. Liideste loetelu lõpetab dokil heliväljund ja vastavalt doki mõõtmetele on alles jäänud ruum reeglina USB pesade päralt.

Kuna E243d juba ise on monitor, siis videoväljundeid tarvis pole, aga kõik muu on olemas. Ka mitme monitori kasutajatele on E243d puhul mõeldud, sest jadaühendusega (DisplayPort OUT -> Displayport IN) on võimalik E243d-st pilt saata ka teise monitori.