Võistlusele saab kuni 20. augustini esitada töid kuues kategoorias: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature ja Story Board.

Ehk siis Näod, Head ööd, Hei, Elu!, Registreerimine, Loodus ja Story Board (filmindusalane väljend muutuks eesti keelde tõlkides vast äratundmatuks).

Võistlusele esitatud fotod pannakse vaatamiseks üles veebigaleriisse, kus rahvas saab oma lemmikute poolt hääletada kuni 28. augustini. Siis valib žürii iga kategooria 50 enim hääli saanud foto seast välja üldvõitjad.

Žüriisse kuuluvad:

● Yanmin Wang – Huawei Kesk- ja Ida-Euroopa ning Põhjamaade tarbijatoodete-äri grupi president

● Dominic Bracco – National Geographicu ametlik fotograaf

● Alex Lambrechts – sertifitseeritud Leica fotograaf

● Tomasz Lazar – World Press Photo laureaat

● Bobby Anwar – Taani fotograaf

● Gal Gadot – filminäitleja ("Wonder Woman"), Huawei P20 telefoniseeria reklaamnägu
Gal Gadot filmis "Wonder Woman" (Foto: filmi tootjad)

50 parimat Kesk- ja Ida-Euroopa ning Põhjamaade regiooni fotot võtavad osa ka Next-Image’i ülemaailmsest auhinnavõistlusest.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks sülearvuti Huawei Matebook X, foto avaldamise ajakirjas National Geographic ja 2000 eurot auhinnaraha.

Teise ja kolmanda koha omanikud saavad auhinnaks vastavalt Huawei P20 Pro ja P20 nutitelefonid, samuti saavad nutitelefoni kõigi kuue kategooria publikulemmikud.

Žürii valib Grand Prix võitja, kes saab auhinnaks sülearvuti Matebook X, foto avaldamise ajakirjas National Geographic, 10 000 eurot auhinnaraha ja võimaluse võtta osa National Geographicu 10päevasest fotoekspeditsioonist septembrikuises Itaalias.

Pole kahtlust, et nutitelefonid on fotograafia arengus olulist rolli mänginud. Kui varem tuli eriliste hetkede jäädvustamiseks kanda kaasas rasket ja kallist varustust, mida vähesed oskasid käsitleda, siis nüüd saab kaunite fotode jäädvustamisega hakkama igaüks.

„Oleme alati pidanud kvaliteetseid kaameraid oma nutitelefonide kõige olulisemaks omaduseks,“ sõnas Huawei poolt Yanfei. „Mobiilifotograafia on uus fotograafiavorm ja nutitelefon meedium, mis laseb sõnumit märksa mugavamalt jagada. Usume, et Next-Image'i võistlus loob võimaluse seda meediumit veelgi avastada."