Apple kuulutab aga, et nende toodetavate Mac-arvutite turg on kasvuteel, kuigi enamik neist on sülearvutid ja kõigest iga viies lauaarvuti.

Apple ei värskenda oma arvutiperesid enam tihti, aga nüüd tutvustas firma siiski uusi plaane iMaci, Mac mini ja Mac Pro osas.

Uusimad iMacid (Foto: tootja)

iMac

on kõik-ühes arvuti – näeb välja kui monitor, aga kõik arvutisüsteemi osad on selle sisse topitud. Siin ei saa tõeliselt vägevat jõudlust ja kergesti vahetatavaid komponente loota, sest kompaktsusel on oma hind.

Apple lubab tänavuseks siiski profikasutajale meelepäraste põhinäitajatega uusi iMac'isid. Kuigi mitte tingimata puutetundliku ekraaniga, sest profid sellisest alpusest ei hoolivat.

iMaci viimased suuremad värskendamised leidsid aset 2012. a novembris (kui sellesse kolisid Inteli i5 ja i7 protsessorid ja terabaitide kaupa andmeruumi, olgu kõva- või fusion-kettana või hoopis välkmäluna) ja 2014. a oktoobris (kui lisandus Retina-ekraan).

Uusim Mac mini (Foto: tootja)

Mac mini

on pisike lauaarvuti, mis sobib kodukino südameks, serveriks või rivaaliks Apple'i oma kastikesele Apple TV, mida võib nimetada meediapleieriks või mikrokonsooliks. mini on ka odavaim Mac üldse.

Apple nimetab minit endiselt oma toodete seas tähtsaks, aga ei soovi hetkel täpsustada, millised on plaanid selle värskendamise osas. Viimati toimus see 2014. a oktoobris.

Teise põlvkonna Mac Pro (Foto: tootja)

Mac Pro

on kõrgema otsa Mac-arvuti, millelt tasub oodata tõsist jõudlust ja veel tõsisemat hinda.

Sarja seni viimane, teise põlvkonna mudel, paistab silma oma silinderja välimusega, mis teenis sellele hüüdnime Prügikast. Aparaat ilmus 2013. a detsembris.

Kolmanda põlvkonna Prod tuleb aga oodata vähemalt järgmise aastani, sest tootja soovib selle disaini ja olemuse täielikult ümber töötada. Lisaks on oodata uut profikasutaja-ekraani.

Tähtis uuendus kolmandas põlvkonna masinas on modulaarne ülesehitus, et juppe saaks kergesti uutega asendada. Silinderjas disain osutus selles mõttes tupikuks, tunnistab ka Apple ise.