Koodnimetuse Innsbruck all töösolev iOS7 peaks suurima tõenäosusega avalikkuse ette jõudma 10.juulil toimuval õunafirma arendajate konverentsil (mille piletid müüdi soolasest hinnast hoolimata maha vähem kui kahe minuti jooksul), kirjutab Photopointi ajaveeb.

Mõned pikantsed detailid vastsest operatsioonisüsteemist on aga tänaseks juba enam-vähem selged.

Põhiline, milles on kõik allikad kindlad, on see, et uue opsüsteemi väljanägemine saab olema "väga, väga lame". S.t ära kaovad kõik need säravad ja ruumilised ikoonid ning nende asemel vallutab graafilise kasutajaliidese aus 2D.

See on samasugune lamedus, millega praegu juba silma paistab Windows 8, aga mõistagi ilma "akendeta". Lamedus peaks positiivselt mõjuma mobiilsete seadmete jõudlusele ja seega ka aku kasutuskestvusele.

Järgmise olulise asjana tahaks Apple, et kasutaja saaks oma telefoni vms ekraanile vaadates rohkem infot. Mõistagi ei soovita siin kasutada erinevaid vidinaid (widgets) nagu Androidis ja Windows 8-s, seega võib siin oodata täiesti uusi ja üllatavaid lahendusi.

Lisaks olevat oodata "polariseerivaid" filtreid, mis muudavad ekraani vaatenurka nii, et ekraanilolev on nähtav ainult otsevaates, s.o telefoni omanikule. Nii jäävad teie võidud (ja kaotused) roheliste sigade üle vaid teie ja telefoni vaheliseks eraasjaks.

Kõige-kõige olulisem ja ilmselt oodatuim uuendus saab aga ilmselt olema sõrmejälje abil sisselogimine, mis tõstab oluliselt telefonide turvalisust ja kasutusmugavust. Nägemist, nõmedad paroolid! See uuendus aga ei piirdu vaid operatsioonisüsteemiga, vaid nõuab ka riistvaralisi muudatusi.

Magustoiduks pakume siin isuäratavaid liikuvaid pilte sellest, milline võiks oodatud iOS 7 välja näha digiagentuuri (mida iganes see ka tähendada võiks) Simply Zesty silmade läbi.