Selleks, et Apple Watch saaks Telia mobiilivõrgus kasutada internetti, kõnesid ja sõnumeid, on klientidel vaja kasutusele võtta Telia MultiSIM teenus, mille toel saab klient oma iPhone'is ja eSIM-i toega Apple Watchis kasutada üht ja sama mobiilinumbrit.

MultiSIM võimaldab kliendil alustada kella sidumist oma telefoni menüüs nii, et nutikellas aktiveeritakse eSIM ning kell hakkab iseseisvalt Telia mobiilivõrgus tööle.

Täpsema info ja juhendid, kuidas kella ja telefoni omavahel siduda ning kuidas kasutada Telia MultiSIM teenust, avaldab Telia oma veebis 15. detsembril. Samal kuupäeval algab Telia müügikanalites Apple Watch 6 ja Apple Watch SE tavamüük.

Lisaks pakub Apple orienteeruvalt detsembri keskpaigas tarkvara versiooniuuendusi, mis võimaldavad omavahel siduda ka vanemaid iPhone ja Apple Watch mudeleid. Tänu sellele saab kõnesid ja mobiilset internetti kasutama hakata ka vanemate Apple Watch mudelitega. Ka selleks on vaja kasutusele võtta Telia MultiSIM teenus, mis toimib alates iPhone 6S mudelist ja Apple Watch 3-seeriast.

Klientidel on oluline jälgida ka seda, et mitte kõik uued Apple Watch 6 ja Apple Watch SE mudelid ei paku Telia MultiSIM-i toel mobiilikõnede ja mobiilse interneti kasutamise võimalust.

Telia MultiSIM-i saab kasutada vaid Apple Watch Series 6 GPS + Cellular ning Apple Watch SE GPS + Cellular mudelitega. Soodsamad ja piiratuma funktsionaalsusega mudelid (Apple Watch Series 6 GPS ja Apple Watch SE GPS) mobiilikõnede ja mobiilse interneti kasutamise võimalust ei paku. Sama kehtib ka vanemate Apple Watchide puhul ehk kõnesid ja mobiilset internetti saavad kasutama hakata vaid Cellular-versiooni nutikellad.

eSIMi tugi on ammusest ajast ka Samsungi nutikellal Galaxy Watch ning näiteks Vivoactive 3 Music LTE versioonil.