MacBook Pro'd

Kahe uue mudeliga 13- ja 15-tolliste ekraanidega MacBook Pro mudelitega kuulutati MacBook'ide Pro seeria lõpetatuks. Olulisemad uuendused on järgmised: aku on peidetud korpuse sisse, uutel mudelitel on ExpressCard pesa asemel SD kaardi pesa ja taas leiab Apple Pro sülearvutist FireWire pordi.

Uudne Liitium-polümeer aku peab vastu tuhat laadimist ehk tavakasutamise puhul jätkub seda viieks aastaks. Aku tööaeg on 7 tundi.

Led-taustvalgusega ekraanid on väidetavalt 60 protsendi võrra värvirikkamad. Sarnaselt eelmiste mudelitega leiab 15-tolliste ekraaniga MacBook Pro'de kallimatest mudelitest kaksikgraafika - Nvidia GeForce 9400M integreeritud ja 9600M GT eraldiseisva mäluga. Kaks 13-tollise ekraaniga mudelit ja odavaim 15-tollise ekraaniga MacBook Pro peavad läb ajama "ainult" Nvidia GeForce 9400M integreeritud graafikaga.

Kahetumalise protsessori võimus küündib soovi korral kuni 3,6 gigahertsini ja mälu võib lisada kuni 8GB jagu.

Mõlemal mudelil on taustvalgusega klaviatuur.

13'' MacBook Pro maksab USAs alates 1199 dollarist ja 15'' mudeli hind algab 1699 dollarist.

Langetati ümbrikuarvuti MacBook Air'i hindu. Odavaim mudel maksab nüüd 1499 dollarit ja 256GB SSD-kettaga mudel 1799 dollarit, mis on 700 dollari võrra varasemast odavam.

Arvutid on USAs müügil alates tänasest.

Ettevõtte juhtide kinnitusel on tegu kõige rohelisemate sülearvutitega, mis eales tehtud. Ühtlasi tuleb välja, et kõik alumiiniumkorpusega MacBook'id on selle nädala algusest Pro'd ja lihtsat MacBook'i nime kannab ainult plastikkorpusega mudel.

OS X Snow Leopard

Uus apple operatsioonisüsteem Snow Leopard on välimuselt küll suures osas sama, kuid koodi on 90 protsendi ulatuses optimeeritud ja parandatud. Võrreldes OS X Leoprdiga võtab lumekaslane kõvakettal 6GB vähem ruumi ja selle paigaldamine võtab poole vähem aega.

Aasia riikide inimeste jaoks on kindlasti mugav täiendus seegi, et hieroglüüfe saab puuteplaadil joonistada.

Internetisirviku safari 4. versioon jõudis tänasega beetaversioonist välja ja lavalt näidatud graafikute kohaselt on tegu kõige kiirema brauseriga, mis ületab Internet Explorer 8-t Javascripti jõudluselt üle seitsme korra.

Quicktime jõudis kümnenda versioonini, mis tähendab ohtralt lisavõimekust ja uut kasutajaliidest. Videoklippide kallal on võimalik toime panna lihtsamat sorti toimetamist.

Oluliselt on parandatud programmide oskust kasutada ära protsessorite mitut tuuma ja vastavalt programmeeritud tavarakendused saavad OpenCL-i abil ära kasutada graafikaprotsessori tuumade jõudlust.

Snow Leopardi uuendus maksab ainult 29 dollarit ja osta saab selle septembris.

iPhone OS 3.0

Apple'i nutitelefoni/taskumeediaseadme operatsioonisüsteemis on sisse viidud üle saja uuenduse. Lõika, kopeeri ja kleebi toimib kõigi rakendustega.

Saata saab multimeediasõnumeid (juhul kui operaator seda lubab) ja parandatud on telefoni sisuotsingut. OS 3.0 Safari interntisirvik on väidetavalt eelnevast kolm korda kiirem.

Lisatud on võimalus kasutada iPhone 3G ühendust arvuti internetti ühendamiseks, mis töötab nii USB juhtme kui Bluetooth ühenduse kaudu.

Iphone OS 3.0 toetab eesti keelt.

MobileMe kliendid saavad kasutada turvarakendust, millega saab telefoni kaitsiminekul sellega ühendust võtta, sellele sõnumeid saata, ja juhul kui varastatud, vargaid helinatega ahistada. Vajadusel saab ühe liigutusega telefonist kustutada kõik andmed, mida hiljem on iTunes'i vahendusel võimalik taastada.

Kaks teineteisega lähestiku olevat seadet saavad teineteisega otse ühenduda. See on kasulik näiteks mitmikmängude puhul.

Graafika on väidetavalt parem kui Nintendo DS'il.

Iphone püüab tungida ka Amazoni Kindle'i mängumaale. Rakendus Scrollmotion pakub 50 ajakirja, 170 ajalehte ja ühte miljonit raamatut ning õpikuid. Lisaks on raamatute kohta olemas bibliograafiline info.

Iphone'i omanikele on uus operatsioonisüsteem tasuta, iPod Touchi omanikud peavad välja käima kümme dollarit.

iPhone OS 3.0'i saab alla laadida alates 17. juunist.

Iphone 3GS

Disain on täpselt sama, mis iPhone 3G-l, riistvara poolest on eelkäijast üle kahe korra kiirem. Toetab OpenGL|ES riistavalist rakenduste kiirendamist.

Andmesideühendustest on uus iPhone saanud kuni 7,2 Mbps jõudlusega 3,5G HSDPA.

Uus on ka 3mpix resolutsiooniga kaamera. Saab filmida ka VGA videot kuni 30 kaadrit sekundis. Videoklippe saab saata MMSidega.

Lisatud on häälkontroll.

Telefonile on lisatud digikompass, mis töötab nii Google'i kaartide kui ka uue TomTom'i iPhone'i GPS rakendusega.

Aku peab kauem vastu: WiFi võrgus surfamist kannatab iPhone 3GS välja 9 tundi, video mahamängimist 10 tundi, heli 30 tundi, 2G võrgus rääkimist 12 tundi ja 3G võrgus sõnatamist 5 tundi.

Telefon on kaetud sõrmejälgi hülgava kattega.

USAs maksab 16GB mudel 199 dollarit ja 32GB mudel 299 dollarit - seda koos kahe aastase AT&T lepinguga. Saadaval on nii valget kui musta värvi mudelid.

Ühtlasi langetati USAs 8-gigabaidise salvestusmahuga iPhone 3G hinda, mis alates tänasest maksab 199 dollari asemel 99 dollarit.

Eestisse jõuab uus iPhone 3GS 9. juulil.