Kuigi praeguseks on teada, et uutel iPhone'idel saab olema veelgi täiendatud Face ID ehk Apple'i näotuvastus, ütles Apple'i tooteturunduse asejuht Greg Joswiak intervjuus The Daily Expressile, et unarusse ei jäeta sõrmejäljetuvastust ehk Touch ID-d.

"Touch ID oli esimene massidesse läinud biomeetrilise tuvastuse süsteem ning meie klientidele meeldis see väga. Praegu on see näiteks suurepärane iPadides kasutamiseks ning ma ei näe, et see lähiajal sealt ära võiks kaduda," ütles Joswiak.

Samas ei jätnud Apple'i tippjuht kiitmata ka ettevõtte näotuvastustehnoloogiat ning tõdes, et konkurentidega võrreldes ollakse jätkuvalt ajast ees. "Sellise süsteemi välja arendamine on väga kallis. Meie konkurendid arvavad, et midagi sarnast saab teha ühe kaameraga ja tihti seda ka tehakse. Meie süsteem koosneb mitmest komponendist turvalisuse kaalutlustel, et seda ei saaks näiteks 2D piltide ära petta," sõnas Joswiak.

Esialgsete hinnangute kohaselt saab uutel iPhone'idel olev iOS 13-ga kaasnev Face ID süsteem olema praegusest umbes kolmandiku võrra kiirem, samuti on see võimeline inimest paremini tuvastama eri nurkade alt. Joswiaki sõnul muudab see üldise kogemuse oluliselt mugavamaks ja loomulikumaks.

Järgmistel telefonidel võime aga suure tõenäosusega taas näha ka sõrmejäljetuvastust - allikad on viidanud, et 2020. aastal välja tulev iPhone võib olla varustatud ekraanisisese sõrmejäljelugeriga.