Nimelt seisab Apple'i meediale mõeldud iOS 13 tutvustaval lehel pisikeses kirjas, et uus iOS-i uuendus jõuab vaid iPhone 6s ja uuematele mudelitele. See tähendab, et ilmselt võib lähiajal näha seda, et mitmed iPhone 6. seeria omanikud hakkavad oma telefone massiliselt välja vahetama - tegemist on nimelt Apple'i ühe kõige populaarsema mudeliseeriaga, mida on üleilmselt müüdud umbes 220 miljonit tükki.

Hetkeseisuga müüvad maailmas mitmed edasimüüjad iPhone 6 mudeleid veel julgelt ametlikult edasi ning tõenäoliselt võime lähiajal oodata ka sooduskampaaniaid, kui müüjad oma laojääkidest lahti tahavad saada. Neid märgates pidage meeles, et paari kuu pärast need telefonid enam tarkvarauuendusi ei saa. Suurematel ja ametlikel edasimüüjatel vähemalt Eestis iPhone 6 enam mudelivalikus ei ole.

Telefonitootjad üle maailma on hädas sellega, et inimestel puudub huvi uute nutitelefonide ostmise vastu ning otsitakse variante, kuidas neid telefone ostma panna. Üks hea variant uute telefonide müümiseks ongi näiteks tarkvarauuenduste järk-järguline kinni keeramine ning nende suunamine vaid uuematele telefonimudelitele.

Esmaspäeval toimus San Joses Apple'i arendajatekonverents WWDC. Kuigi seal tutvustati nii iOS 13, uut iPadi operatsioonisüsteemi kui ka uut ja tulikallist Mac Pro-d, siis seal uue operatsioonisüsteemi toe puudumist iPhone 6s-ist vanematele mudelitele poole sõnagagi ei mainitud.