Peamine probleem puudutab seejuures Ive'i ja Apple'i juhi Tim Cooki suhteid - Wall Street Journali allikate hinnangul oli Ive Cookis pettunud, kuna ettevõtte juhti ei huvitanud tootedisain piisaval määral ning võib isegi öelda, et see jättis ta koguni külmaks. Loomulikult on siinkohal tugev kontrast Apple'i endise juhi ja looja Steve Jobsiga, kes tootedisaini äärmiselt kirglikult suhtus.

Kuid see ei olnud ainus probleem - allikate sõnul ei olnud Ive rahul ka sellega, et Apple'i nõukogusse kaasati liialt palju inimesi, kellel polnud mingisugust valdkonnaga seotud tausta. Disaineril ja juhtkonnal tekkisid erimeelsused ka turundamisküsimustes, näiteks Apple Watchi puhul, mida Ive tahtis müüa moetootena, Apple aga otsustas seda turundada kui telefoni funktsioone laiendavat abimeest.

Jony Ive on olnud Apple'i peadisainer alates 1996. aastast ning ta on vastutav pea terve Apple'i tootevaliku - iPodide, iPhone'ide ning iPadide loomise eest. Päris sajaprotsendiliselt Ive Apple'i tööst ei taandu, ta lõi enda disainibüroo LoveFrom, kus tegutseb teise maailmakuulsa disaineri Marc Newsoniga. Suure tõenäosusega jääb Apple ettevõtte (vähemalt esialgu) ettevõtte üheks suurimaks kliendiks.

Ive'i lahkumine toimub Apple'i jaoks ebasoodsal ajal - täpselt nagu enamik teisi telefonitootjaid on ka Apple oma seadmete müügiga hädas ning hiljutiste lekete käigus ilmsiks saanud uue iPhone'i disain ei tõota selles suhtes ettevõtet päästa. Uue telefoni kaamerasüsteem näeb välja suur ja kohmakas ning see ei lähe kokku Apple'i traditsioonilise minimalistliku disainikeelega.