iOS-i põhirakendused sisaldavad kõiksugust viipamist, näiteks tõmba ekraani vasakust servast keskele ja jõuad tagasi eelmisele ekraanile. Teateid näitav Notification Center sai täiesti uue kujunduse ja seda saab vaadata ka ilma telefoni lukust lahti tegemata.

Ekraani alt üles viibates ilmub juhtimiskeskus ehk Control Center, kust saab ligi kõige tähtsamatele seadistustele. Sealt saab sisse või välja lülitada Wifi, lennukirežiimi, Bluetoothi, taskulambi (mis on nüüd opsüsteemi osa), reguleerida ekraani heledust jne. See Androidi-telefonidest tuttav juhtimiskeskus on nüüd lõpuks ka iPhone's.

Multitegumi haldus ehk töötavate rakenduste vahel orienteerumine käib ikka vanaviisi: kaks korda kodunupule vajutades. Ilmuv menüü on aga uus, mis näitab lahtiolevate rakenduste pilti.

Nende ja paljude teiste uuenduste juures on ära tunda kasulikke funktsoone teistest mobiilidest: webOS (multitegumi haldus), Android (kiirseaded ja autosõidu erirežiim), MeeGo (ekraani servast viipamine) jne. Apple on otsustanud kokku koguda konkurentide parimad võtted ja need oma telefoni opsüsteemi panna.

Uus iOS 7 on arendajatele saadaval kohe ja tavakasutajatele sügisest. iOS 7 töötab iPhone 4 ja uuemate telefonidega (v.a mõned võimalused), iPod Touch viimase versiooniga, iPad 2 ja uuemate tahvelarvutitega.

Apple Mac Pro

Teine suur üllatuspomm oli profiseeria lauaarvuti Mac Pro, mis on aastaid ilma värskendusteta Apple'i tooteseerias istunud. Vana suure halli müraka kasti asemel on hoopis väike must tünnike.

Aasta lõpupoole müüki tulevas tünnis on ühe keskse jahutaja ümber emaplaat protsessori ja vähemalt kahe graafikaprotsessoriga. Kui teil on vaja lauaarvuti külge ühendada kolm 4k-resolutsioonis monitori, siis nüüd saate ka seda teha. Apple väidab, et Mac Prosid toodetakse USA-s, mitte Hiinas.

Lisaks teatas Apple veel uutest toodetest:

  • Uus Maci operatsioonisüsteem 10.9 Mavericks

    Sügisel müügile jõudvas süle- ja lauaarvutite opsüsteemis näivad suurimad uuendused olevad sakkidega failiaknad (ühes aknas korraga lahti mitu kausta) ja failide sildistamine. Lisaks on tehtud mugavamaks andmete ja teavituste sünkroniseerimine mobiiliga. Kokku on uuendusi 200.

  • Uued Macbook Air arvutid

    Uutes kergetes sülearvutites on värske Inteli Haswelli protsessor, mis võimaldab akuga töötada 9-12 tundi. Uuenenud on ka graafikakaart ja Wifi võimekus, mis nüüd toetab ka 1 Gbps kiirusega 802.11ac standardit. Macbook Airi hinnad on dollarites 999 ja 1099 vastavalt 11- ja 13-tollistel versioonidel.