Vaatleme esmalt kõrghetki.

iPad

Analüütikud ennustasid, et iPad ei saavuta ulatuslikku müügiedu; mõnigi nimetas seda ülekasvanud iPod Touchiks.

Nüüd teesklevad kõik aga, et nägid iPadi menu ette, ja paljud rivaalid üritavad ka oma tahvelarvuti turule tuua.

Kasutusmugavus, kvaliteet ja üllatavalt odav hind muutsid iPadi lihtsalt hitist moodsa tehnika maailma tulevikunäitajaks.

App Store

Apple avas App Store'i digirakendustepoe muidugi juba enne 2010. aastat, aga see kuulub ka nende tänavuste suurimate edulugude hulka.

Kvaliteetsete rakenduste rohkus annab iOS-opsüsteemi kasutavatele seadmetele konkurentide seas eelise. Peagi lisandub sarnane keskkond Mac-arvutitele.

Steam

Steami mängukeskkonna jõudmine Mac-arvutitele on kahtlemata suur asi. Windowsi mänguvalik on esialgu tunduvalt suurem, kuid aina rohkem uut lõbuvara jõuab ka Apple'i arvutitele.

Näiteks "Portal 2" ilmub samaaegselt nii Windowsile kui ka Mac OS Xile.

Firma turuväärtuse kasv

Apple püstitas 2010. aastal ridamisi rekordeid. Selle turuväärtus ületas mais isegi Microsofti. Kui nad jõuaks ka Exxonile järgi, saaks Apple'ist suurima turuväärtusega firma üldse.

iPhone 4

iPhone 4 kujunes probleemidest hoolimata siiski edukaks seadmeks. Väärt jõudlus, digitekstile trükiteksti välimuse andev ekraan, seebikarpidele mitte alla jääv kaamera, veerand miljonit rakendust...

Eriti pilkupüüdev on ekraan, mis tundub nii terav, et mõjub kleebisena, mis tuleks tegelikult ekraanilt maha koorida.

iOS 4

iOS 4 eemaldas paljud Apple'i mobiilseadmete tuntud puudujäägid. See lisas multitegumtöö, Game Centeri, iBooksi, AirPrinti, AirPlay ja tõi hulgaliselt muid täiendusi, eriti multimeedia nautimise osas.

***

Nüüd madalhetked, mis Apple'i mainele halvasti mõjusid.

Gizmodo "leitud" iPhone 4

Terve maailm luges ja kommenteeris mõnuga, kuidas Gizmodo ajakirjanik omandas baarist leitud iPhone 4 ajal, kui see oli maailma eest veel peidus.

Ta ei suutnud hämmastaval kombel pooli uuendusi märgata ja Õunamaja advokaadid tegid tal hiljem elu üsna kibedaks.

Antenniskandaal

iPhone 4 signaaliprobleemid ei takistanud sellel laialdast müügiedu nautimast, aga röövisid suure osa seadme heast mainest ja kinkisid konkurentidele mainevõidu Apple'i üle.

Valge iPhone 4 kadumine

iPhone 4 on hetkel saadaval ainult musta kattega, valge on teadmata kadunud. Apple süüdistas selle puudumises esialgu tootmisprobleeme ja eemaldas hiljuti turundusmaterjalidest üldse märke valge olemasolust.

Ping

Sotsiaalvõrk, mis pole kuigi sotsiaalne- Kedagi ei huvita, keegi ei saa selle eesmärgile pihta ja isegi hiljutine partnerlus Twitteriga ei muuda midagi paremaks. Ping on nüüd pigem osa Twitteri spämmiõukonnast, mitte väärtus omaette.

Apple TV

Apple TV uus mudel on pisike ja taskukohane, aga ebamugavalt piiratud. Kasutaja ei saa rakendusi lisada ega arvutist midagi striimida. Kuigi seade rõhub digilaenutusele, on valik USAs väike ja mujal olematu.

Foxconni töötajate enesetapud

Muu hulgas Apple'i tooteid valmistava Hiina tehase töötajate enesetapud oli kahtlemata kurb lugu. Foxconni teenuseid kasutavad ka paljud teised tehnikatootjad, aga ajakirjandus sidus asja peamiselt Apple'iga. Õnneks olla töötingimused vahepeal paranenud.