Aga milline neist oma tööd kõige täpsemini teeb? Isegi usinamatel tekiks raskusi kõigi saadavalolevate mudelite testimisega, neid on lihtsalt nii palju.

Kui keskenduda ainult nutikelladele ja sellele, kui tõhusalt need kasutaja südamelööke loevad, siis annab ühe võimaliku vastuse USA mainekas teadusülikoolis Stanford valminud uuring, mis ütleb, et parim on Apple Watch.

Antud uuringus osales ainult seitse aparaati, küll tuntud tootjatelt, aga mitte tingimata nende uusimad mudelid (näiteks Samsung Gear S3 asemel oli vaatluse all S2).

PC Mag avaldas ligi kuu eest oma võrdlustabeli, mis on eelnevast üldisem, aga seab soosikuks Apple'i kellast ligi kaks korda odavama Fitbit Surge Fitness Superwatchi.

Kui teemat lähemalt uurida, siis selgub, et iga randmel elav tervisemõõtja kandja südamelööke ei loe ja vastav võimekus kergitab märgatavalt aparaadi hinda. Samas selgub veel, et südamelöögid polegi üks tähtsamaid asju, mida jälgida. Enam.

Maailmas – eriti suurlinnades – on nimelt päris palju kohti, kus õhukvaliteet on mootorsõidukite massilise kasutamise tõttu juba nii vilets, et jooksmisest, rattasõidust või muust sarnasest tervislikust liikumisest pole enam kasu.

Näiteks Saudi Araabia pealinnas Riyadhis on õhk nii saastunud, et kui 45 minuti vältel jalgrattaga sõita, siis hingab inimene nii palju ohtlikke osakesi sisse, et see võtab sama palju eluiga vähemaks kui rattasõit oleks juurde andnud.

Seega oleks tähtsaim võimekus, mida nutikad randmekaunistused edaspidi vajavad, ümbritseva õhu kvaliteedi hindamine. Seda ei paku hetkel veel vist ükski, kui usinad hiinlased pole midagi juba valmis treinud ja kodumaal salamisi müügile paisanud.