Tutvustusürituse käigus jõudis meieni palju noid aparaate puudutavat infot, millest kokkuvõtet loe Forte teisipäevasest artiklist.

Mõned põnevad uudised jäid üritusel siiski välja ütlemata ja need puudutavad Apple'i taktikaid, et kuidas inimestelt rohkem raha koorida.

(Enamik siin toodud hindu on USA kohta ja USA dollarites, kuna Eesti kohta veel ei tea. Senise kogemuse põhjal võib nii Euroopas kui ka Eestis sama hinnanumbrit näha eurodes, või isegi veidi suuremat numbrit.)

iPad Pro on nüüd kallim

Apple ei kajastanud oma üritusel üldse tahvelarvutite teemat, aga hiljem on usina pilguga kodanikud märganud, et uusim iPad Pro (see 10,5-tollise ekraaniga) on USA-s kallimaks muutunud.

Täpsemalt peab nüüd 256 ja 512 GB andmeruumiga variantide eest 50 dollarit rohkem maksma, olgu siis mobiilside toega või ilma.

Kiire vaatlus Eesti ametlike edasimüüjate saitidel ütleb, et hinnatõus tabas 10,5-tollise iPad Pro 256 ja 512 GB variante meiegi maal. Lühidalt niipalju, et kulukaim 10,5" iPad Pro maksab 1229 eurot.

Watch 3 mobiili-internet on tasuline

Teisipäeval esmatutvustatud Watch 3 on Apple'i esimene nutikell, mis kasutab mobiilset internetti.

Seetõttu pole seda ilmselt väga ruttu näiteks Eestis müügile oodata, sest tootja keskendus esialgu USA-s mobiilioperaatoritega klaarimisele, et kui palju Watch 3 mobiilside eest raha küsida. Teiste riikide operaatoritega tuleb seda eraldi klaarida ja mine tea, kui tähtis väike Eesti Apple'i jaoks on.

Igatahes USA-s saab Watch 3 kiiret 4G LTE internetti hinnaga 10 dollarit kuus. Esimese hooga pakuvad seda võimalust oma klientidele Verizon, AT&T ja T-Mobile.

iPhone 8 Plus (vasakul) ja iPhone 8 / Foto: tootja

Mida suurem iPhone, seda kallim garantii pikendamine

Apple otsustas suurema kisa ja kärata muuta kallimaks ka suure ekraaniga iPhone'ide garantii pikendamise võimaluse.

USA-s peab suurema ekraaniga mudeli AppleCare+ programmiga liitmise eest maksma 20 dollarit tavapärasest rohkem, rekordkalli tippmudeli X puhul koguni 70.

Hetkel on vaja veel täpsustada, kas suureks loetakse ka 4,7-tollist või peab ekraan olema suurem kui 5 tolli. Viimaseid on ainult neli mudelit - 6 Plus, 7 Plus, 8 Plus ja X.

Kiirlaadimine maksab rohkem kui tavaline

Kolm värsket tänavust iPhone'i on Apple'i esimesed, mida kiirlaadida saab. Väidetavalt saab aku sel moel pooltäis vaid 30 minutiga.

Aga arva mida: kiirlaadimine maksab rohkem kui tavaline! Kiirvariant toimub USB-C pesa teel ja selle nautimiseks tuleb kaks lisavidinat osta: 29vatine laadija ja USB-C ja Lightningi ühenduskaabel.

Esimene maksab vähemalt 49 dollarit ja teine vähemalt 25. Heal juhul on kuskil odavamalt ka, kui Apple näiteks sooduka teeb või usaldad teiste tootjate loodud alternatiive.

Kui sul on USB-C laadija MacBook Pro jaoks, siis võid ka seda kasutada, kugi sellised on vastavalt 87- või 61vatised. Aga muidugi ega needki ei tulnud tasuta, nii et juurde maksad kiirlaadmise eest igal juhul.

Palju siis kõige kallim iPhone maksma hakkab?

Apple mainis iPhone X-i esmaesitlusel, et see on kõrgeima baashinnaga iPhone, mida oleme seni näinud (999 dollarit). Mainimata jäi aga kalleima X-i hind, millel on 256 GB andmeruumi. Nüüd on selgunud, et see number on 1149 dollarit.

X pakubki ainult 64 või 256 GB andmeruumi, hind vastavalt 999 või 1149 dollarit. Aga pilveteenuste odavus ja kõikjalsaadavus muudavad mõttetuks üldse 256 GB variandile mõelda, eks ole.