Tuli uus iPhone, ei jäänud ka iPod Touch (ülemisel pildil) uuendamata. Kui vanasti oli iPod Touch põhimõtteliselt telefonita iPhone, siis nüüdseks on asjad natuke rohkem nihkes.

Nagu ka iPhone 5 puhul, hakkab uuel iPod Touchil esimese asjana silma 4-tolline ekraan.

Ekraani omadused on samad, mis iPhone 5-l: 1136 x 640 resolutsioon, 16:9 laiekraansuhe, erksam ja õhem kui eelmine mudel.

iOS 6 on täielikult uue resolutsiooniga kohandatud ning ka tarkvara arendajatel ei võta kaua aega, et rakendusi natuke "venitada".

Touch ise on vaid 6,1 mm jämedune ning kaalub 88 grammi. Kui iPhone 5 on liikunud edasi ülivõimsa A6 kiibistiku juurde, siis Touch kasutab nüüdsest A5 kiipi. Sellegipoolest pole tegemist mingi lahja üritusega. Protsessor ja graafikakiirendi on mõlemad kahetuumalised ning pakuvad piisavalt jõudlust.

Bluetoothist on käsil 4.0 versioon ja WiFi on sarnaselt iPhone 5-ga võimeline töötama ka 5 GHz sagedusel. Kiire juhtmevaba ühenduvus võimaldab uue Touchiga kasutada ka AirPlay mirroring-lahendust, saates pilti AppleTV kaudu otse telerisse.

Apple'i insenerid on uhked ka Touchi iSight-kaamera üle. Pildisensor on küll 5-megapiksline, kuid ega pikslite arv ei näita tingimata kvaliteeti.

Autofookuse ja safiirist läätse abil lubatakse saavutada "seebikarpidega" konkureeriv pildikvaliteet. Tarkvaralised uuendused on ka panoraamvõte ning nägude tuvastus. Võta-ja-pildista kaameratele vihjab ka võimalus iPod Touchi külge kinnitada randmepael. Ühest nurgast hüppab soovikorral välja aas, kuhu kinnitub Loop braceleti nimeline pael. Pael on muide Touchiga sama värvi.

Värvidest rääkides, neid on 5 + RED mudel, toetamaks võitlust AIDSi vastu. Nagu nanol, on ka Touchil Nike+ tugi sisseehitatud ning ühendus arvutiga saavutatakse Lightning-pesa abil. Karbist võib leida ka uued EarPodi kuularid.

5. põlvkonna iPod Touch ilmub müügile oktoobris, 32GB ja 64GB suurustes. Hinda on vastavalt $299 ja $399.

nanole on seekordne mudel järjekorras juba seitsmes. Kujunduse poolest on liigutud natuke tagasi, kuid tegemist ei ole absoluutselt halva otsusega.

Fotod: Apple

Uus kujundus meenutab ehk enim 5. generatsiooni nanot, millel on sarnane piklik kuju, laiekraandispleiga. Uue nano ekraan on puutetundlik ning sarnaselt teistele iOS-seadmetele, on navigeerimiseks ettenähtud vaid sõrmed ja Home-nupp.

Ekraan ise on 2,5-tollise diagonaaliga ning mängib vajadusel ka väga edukalt videot. Paksust või pigem kõhnust on uuel nanol kõigest 5,4 mm.

Volüüminupud on samasugused nagu klappidel: lisaks + ja – nuppudele võimaldab keskmine nupp ühekordsel vajutamisel loo pausile panna või edasi mängida ning kahekordsel vajutamisel järgmise ja kolmekordsel vajutamisel eelmise loo ette võtta.

Sportlased on endiselt suur osa nano kasutajatest. Nike+ tugi ja sammulugeja on seekord sisseehtatud. Samuti on olemas ka Bluetooth muusika saatmiseks ja FM tüüner raadio kuulamiseks. Kettamahtu on 16 GB ning aku peab vastu 3,5h videole või 30-tunnisele muusikamaratonile.

Arvutiga ühendub uus iPod nano Lightning-pesa kaudu. Uus ühenduspesa on üks põhjusi, miks nano nii õhuke suudeti teha. Apple pakib uute iPodidega kaasa ka verivärsked EarPodi kõrvaklapid.

7. generatsiooni iPod nano on saadaval 7 (RED mudeliga 8) kirevas värvitoonis, 149 dollari eest.

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!