Hinnaalandus võeti esmalt ette vaid Euroopas ning mingit ühtset loogikat ning mustrit ei ole märgata, kirjutab Kiip.ee.

Näiteks langes Mac Mini hind erinevates euroriikides 30 kuni 60 euro võrra.

Kui varasemalt maksis soodsaim Mac Mini Soomes 649 eurot, siis uue hinnakirja järgi maksab sama toode nüüdsest 619 eurot. Lisaks Mac Minile langetati ka Apple TV hinda.

Hinnakirja muutmiseks oli Apple'i veebipood mõned tunnid ligipääsmatu. Seda aega kasutas õunafirma uue iMaci turuletoomiseks.

Tänasest on valikus varasemate iMacide kõrval veel üks 21,5 tolline kõik-ühes lauaarvuti. Kui veel eile maksis soodsaim iMac 1349 eurot, siis täna kannab soodsaim mudel hinnasilti 1129 eurot.

Tõsi on küll see, et 200 eurot väiksema hinna eest saab ka pisut aeglasema arvuti. Protsess on sel kõigest 1,4 GHz Core i5 ning graafikakaardina kasutatakse nüüdseks juba vana integreeritud kaarti Intel HD 5000. Ka andmeruumiga ollakse kitsid, arvutis on vaid 500 GB-ne tavaline kõvakettaajam.

Eeldatavasti mõjutab uus hinnapoliitika ka Eesti edasimüüjate hindu. See tähendab, et kui sul oli plaanis soetada mõni Apple'i toode, siis võrdle hinda eelnevalt Soome veebipoes näidatavaga, ning kui märkad, et seal on odavam, küsi meie edasimüüjatelt kas ja millal muutub neil samaks.