Apple on oma makselahenduse kättesaadavaks muutmise suhtes ettevaatlik ja aeglane. Veidi üle kahe aasta vana süsteem toimib vaid 12 riigis, sh neist kaheksas alustas alles tänavu ja kolmes lausa möödunud kuul.

Ka tuleb arvestada, et mobiilimakse ei toimi päris igas Apple'i seadmes, vaid ikka uuemates.

SimilarTechi andmetel on Apple Pay siiski veebipõhise makseviisina ruttu populaarsust kogunud. See olla hetkel koguni populaarsuselt viies:

ekraanitõmmis

Pildil nähtavad suhtarvud pole muidugi muljetavaldavad suured, aga siiski üllatav, et Apple Pay on mõndagi tuntud nime edestanud. Amazoni näiteks ca neljakordselt (0,29% vs 0,07%).

Kui vaadelda mitte ainult pingerea esimest kümmet tuhandet nagu pildil toodud, vaid kõiki saite, siis on Apple Pay 27. kohal. See tähendab, et selle abil maksmist pakuvad hetkel 1035 saiti. Esikohal on taas PayPal oma 975 893 saidiga.

Apple Pay jõudis tänu Touch ID-le hiljuti uutele MacBook Pro süleritele, nii et ilmselt lahenduse levik kasvab veel. Kuigi paljud nurisevad uute Pro'de üle ühenduspesade viletsa valiku tõttu, siis müük kulgeb hästi.

Apple Pay startis 2014. a oktoobris; selle kasutamiseks sobivad:

* Apple'i nutitelefon iPhone 6 või uuem,
* Apple Watchi nutikellaga ühilduv nutiseade,
* tahvel iPad Air 2, Pro või Mini 3 (või uuem mudel vastavas seerias),
* Mac-arvuti

Lahendus toimib seni siiski ainult vähestes riikides: Austraalia, Hiina, Hongkong, Jaapan, Kanada, Prantsusmaa, Singapur, Šveits, USA, Uus-Meremaa, Venemaa ja Ühendkuningriik.