Nimelt puudub tulevikus teiste remonditöökodade poolt vahetatud akuga telefonide omanikel ligipääs aku seisukorra infole. Selle põhjustab spetsiaalne mikrokontroller, mis Apple'i poolt heaks kiidetud remondikohtades autenditakse ning mis alles seejärel telefonile aku kohta täpsemat infot hakkab jagama.

Seega ei saa väljaspool ametlikke teeninduskohti vahetatud akude puhul näha aku mahutavusnäitajaid, läbitud laadimistsüklite arvu ega aku maksimaalse võimekuse kohta käivaid andmeid. Selle asemel antakse kasutajale teada, et telefon tasuks ametlikku hoolduskohta viia.

iFixIt vahendab, et selline tarkvaralukk tuleb esialgu vaid uuematele iPhone'i telefonidele. Selle saavad iPhone XR, XS ja XS Max, mis kasutavad uusimat iOS 12 või iOS 13 beeta operatsioonisüsteemi. "Sisuliselt on see sama, kui autol läheks põlema õlituli, kuid seda saaks eemaldada vaid Fordi ametlikus hoolduses," ütlesid iFixIt-i eksperdid.

Loomulikult on iga ettevõtte huvides järelhooldus võimalikult palju iseenda kätte saada, nii on võimalik suur osa kasumist ka pärast seadme müüki enda kätte saada. Arvestades, et Apple küsib aga tihti järelteeninduse eest ka oluliselt kõrgemat tasu, on inimesed üha enam vaatamas teiste telefoniremondikohtade poole või üritavad koguni ise kodus väiksemaid töid (näiteks akuvahetust) ära teha.

Apple ise on viidanud, et nende huvi on ise võimalikult palju järelteeninduse ja remondiga tegeleda seetõttu, et pakkuda kasutajatele võimalikult head ja valutut kogemust ning vähendada turvariske. "Me tahame oma klientidele tagada, et nende seadmed parandatakse alati õigesti ning turvaliselt sellisel moel, et silmas oleks peetud ka taaskasutuse põhimõtteid," ütles Apple'i esindaja Axiosele.