24. juunil USAs ilmunud ja Eestis mitte veel saadaval moekas nutiseade iPhone 4 kogus eelkõige kiitvaid arvustusi, sest Apple on väga tundlik, keda esimeste hulgas oma tooteid testima lubab. Ei kulunud siiski isegi nädalat, et kaebused hakkaks netti jõudma, suuremjaolt levi ja ekraani kvaliteeti puudutavad.

Millele Apple'i homne iPhone 4 erakorraline pressisündmus keskendub? Levinud arvamuse kohaselt on selle keskmes eelnevalt väljahõigatud 4.1 värskendus telefoni jooksutavale iOS 4 operatsioonisüsteemile.

Techradari ajakirjanik loetles naljaviluks üles teateid, mille kuulutamist homme on raske uskuda.

iPhone 4-de kasutusest tagasikorjamine

Analüütikud on juba meedias esinenud arutlusega, kui palju Apple'ile läheks maksma kõigi iPhone 4-de tagasikogumine. Kuigi firma on olnud sunnitud tunnistama, et probleem eksisteerib ja vajalik on leida lahendus (nende sõnul ainult tarkvara tõttu), ärge lootke, et igaüks saab uue eksemplari.

Gizmodoga äraleppimine

Kahtleme, et praegu on aeg leppida, ja kuna Gizmodo tutvustus iPhone 4 prototüübist on endiselt värskelt avalikkusel meeles, siis vaevalt hinnatud vidinablogi esindajad konverentsile lastakse.

Lubadus kommenteerida kõlakaid ja spekulatsioone

Apple on kuulus ajakirjanike tõrjumises kõikide küsimuste suhtes, mis ei puuduta otse Steve Jobsi ütlusi.

See on kõigest telefon

Steve Jobsi kuulsamaid veidrusi on isiklikule e-posti aadressile saadetud kirjadele vastamine, kuigi need jõuavad üsna tõenäoliselt avalikkuse ette. Ta ei vasta muidugi päris kõigile, aga sellised kommentaarid on saanud veeks meedia veskile. Hiljuti väideti, et ta vastas ühele ärritunud kirjutajale, et iPhone 4 on "kõigest telefon", aga päris-Jobs poleks kunagi nii jäme oma maagilist imeseadet kirjeldades.

Vabandus

Okei, meil on siin võimalus eksida, aga me usume, et Apple'i vabanduse kuulmise tõenäosus, et riistvara on vigane, on äärmiselt väike. Mõni minevikuvastus on kandnud vabandavat hoiakut, aga seda poliitikute ja ajakirjanikute vihatud sõna (Sorry) nad ei kasuta.

Tasuta Bumperid (telefoniümbrised) kõigile

See lahendaks (levi) tehnilise probleemi, aga tooks Apple'ile süüdistusi sõnamurdmises ja odavas lahenduses probleemile, mis on nende väitel omane üldse kõigile mobiiltelefonidele.

Veel üks asi... lubage tutvustada iPhone 5!

See oleks lihtsalt kreisi.

***

Apple on pidanud taluma iPhone 4 jamade tõttu rivaalidelt juba avalikku aasimist, aga kirsi asetab koogitükile Microsofti tippjuht Kevin Turner, kes leiab, et iPhone "võib olla Apple'i Vista".

See on teadupärast MSi kasutajate vihatuim opsüsteem ja selline asjade käik aitab kindlasti natuke kaasa Windows Phone 7 stardile oktoobris. "Üks asi, mida tahtsin täna teile selgeks teha: te ei pea muretsema, kuidas Windows Phone 7 seadet käes hoiate, kui kõnesid teete".