Apple'i analüütik Ming-Chi Kuo ütles MacRumorsile, et just seetõttu on väga tõenäoline, et juba järgmisel aastal müügile tulevad MacBookid kasutavad taas tavapäraseid klaviatuure, et probleemide hulka vähendada. Kuo sõnul võib tegelikult uus klaviatuur klientideni juba jõuda selle aasta MacBook Airiga.

"Nn käärlahendust kasutavad klaviatuurid on vahepeal märkimisväärselt arenenud. Uue klaviatuuriga saaks näiteks lihtsamini trükkida, kuna klahvide liikumisteekond on lühem, samuti oleks see vastupidavam ning töökindlam, eriti juhul kui klahvide struktuuri tugevdamiseks kasutataks klaaskiudu," selgitas Kuo.

Analüütiku sõnul on liblikklaviatuurid küll õhemad, kuid mitte piisavalt, et tarbijad seda täheldaks. "Usutavasti tõusevad uute klaviatuuridega arvutite müüginumbrid 2020. aastal eelmise aastaga võrreldes 500-700 protsenti," arvas Kuo. Suurt müüginumbrite tõusu ennustab ta just märkimisväärselt parema kasutajakogemuse tõttu.

Alates sellest, kui Apple oma sülearvutidel liblikklaviatuure tutvustas, on nendega tõsiselt probleeme olnud. Ettevõte üritas eelmisel aastal müügile tuua ka parandatud klaviatuuri, mille klahvide vahel oli silikoonkiht, mis pidi takistama prahil klahvide alla sattumast, kuid probleemid jätkusid ka nende klaviatuuride puhul.