Nii juhtus ka seekord. iPhone 5s ja 5c pole kõikjal veel isegi müügile jõudnud, aga huvilised arutavad võimaliku iPhone 6 välimuse ja sisemuse teemal.

Mulle hakkas silma üks üsna huvitav artikkel saidil eweek, mille põhjal valmiski nimekiri: edasiarendused, mida iPhone 6-elt oodata.

Mõni punkt tundus Apple'i eelistusi arvestades ebausutav ja mõni liiga ilmne (uuem tugevam protsessor tuleb nagunii). Seega on nimekiri Fortes lühem ja kompaktsem!

Suurem ekraan!

iPhone 5 ekraan on 4-tolline. Üllatuslikult on samad mõõdud jäänud alles ka 5s/5c puhul. Lähikonkurentide nagu Samsung Galaxy IV ning HTC One Max kõrval on seda... kuidagi vähe.

Tahame 4,8- või ka 5-tollist ekraani, mille vasakul ja paremal külgedel oleks ka vähem korpust näha!

Kestvam aku!

iOS 7 vähendab iPhone 5 akukestvust ja ootamatut probleemi ei avitanud ka hiljutine tarkvarauuendus. Kuna see teema on nutiseadmetes alati aktuaalne, on kestvam aku iPhone 6-s ilmtingimata vajalik.

iPult!

Apple'i suurim rivaal Samsung lisas infrapunalahenduse ja -pordi juba Galaxy S IV. See võimaldab telefoni vastava toega seadmete puldina kasutada.

Kuna Logitech lahkus universaalpultide tootjate seast ja üha rohkemad telerid lubavad end kontrollida nutitelefoni abil, on infrapuna-pordi lisamine iPhone 6-ele kindlasti õigustatud. Eriti, kui ilmavalgust näeb ammukõmutatud uuem parem Apple TV.

Juhtmeta laadimine!

Vastavad lahendused on turul juba aastaid, miks me ei näe neid endiselt Apple'i telefonides?!

Peaaegu-profitasemel kaamera

iPhone'ide kaamerad on olnud ikka kiiduväärsed, aga nüüd oleks Apple'il aeg astuda veel üks suur samm edasi: haarata antud vallas juhtpositsioon nutitelefonide tootjate hulgas.

WiFi 802.11ac

Apple ei paku oma telefonides lähiväljasidet ja võib seda pidada liiga "nišikaks" ka iPhone 6 puhul. Kindlasti pole neil aga midagi uusima WiFi toetamise vastu?

Rohkem andmeruumi

64 GB on nii vanamoodne, maailm nõuab 128 GB! Ning võimalikult palju peab sellest olema ka kasutatav, mitte nagu Surface'is!