Ots sai kunagi lahti tehtud erinevate juhtkangide, helikaartide ja 3D videokaartidega. Neile järgnesid erinevad roolid, hiired, klaviatuurid ja viimase aja moeröögatusena ka kitarrid ("Guitar Hero"). Siiski tihtipeale pole neist küllalt ja eelkõige suured võrgumängud nagu näiteks "World of Warcraft" ja "Lord of the Rings Online" on tekitanud vajaduse lisaseadmete järele, mis järjest komplitseeritumaks muutuva kasutajaliidese inimese jaoks käepäraseks muudaks.

Uuema lisana on mängusõprade arsenali tekkinud abiklaviatuurid programmeeritavate nuppudega mida on mõnus ühe käega opereerida. Üks viimastest on Logitech G13. Sellel on kokku 25 programmeeritavat nuppu (üks neist kang, millest on võimalik välja võluda sõltuvalt asendist viis erinevat tulemust), vedelkristallekraan tähtsama informatsiooni jaoks, võimalik ühe nupuvajutusega lülitada kolme erineva eelnevalt salvestatud klahvipaigutuse vahel ja veel päris mitu head ja väärtusliku omadust, kõik pakendatud mugavasse ergonoomilisse korpusesse.

Aparaat on paljutõotav juba esimesel pilgul: nägus disain, kerge USB porti ühendada, klahvidel on taustvalgustus. Pärast tarkvara paigaldamist -- mis muide on saadaval nii Windowsi kui Mac OS X platvormile -- saab kiirelt ja hõlpsalt igale nupule mängus vasteid leida. Võimalik on seada nii klahvivajutusi, keerukamaid klahvikombinatsioone kui ka tekstilõike. Võimalik on isegi emuleerida kahvide ajastatud vajutamist.

Päris paljude mängude jaoks on olemas tugi ekraani jaoks: proovitud "World of Warcraft" näitab seal erinevat statistikat, kuigi reaalsest väärtust omas ainult informatsioon, mis aitas mängijal saada ülevaadet mängijate omavaheliseks materdamiseks mõeldud lahinguväljadel asjast ülevaadet saada. "World of Warcraft"-is sai Bartenderi abiga kõik tähtsamad tegevused kenasti vastavate nuppude alla tõmmata ja pärast umbes pooletunnist harjumist sai uuest seadmest mängu lahutamatu osa.

Teisalt on G13 abimehel ka omad puudused. Nimelt pöidla all olev kang on üsna mõttetult teostatud. Võiks ju oodata, et tegemist on nurgatundliku vahendiga, kuid tegelikkuses on tegemist lihtsalt kombineeritud klahviga -- kui lükkad kangi ülesse, vajub sisse üks klahvivajutus, kui alla, siis teine, jne. Lisaks kui kangile "pähe" vajutada, käivitub viies kombinatsioon. Poolsuundasi pole (G13 proovib seda emuleerida kahe klahvi allavajutamise signaali korraga alla vajutades) ning võimalik ei ole valida, kus täpselt on edasi. Näiteks mina oleks soovinud edasi liikumise panna pöidla liikumise suunas, mis oleks seadme suhtes pigem edasi ja paremale, kuid paraku ei olnud see võimalik. Loomulikult ei ole aparaat sobilik ka nendele inimestele, kes on harjunud hiirt hoidma vasakus käes.

Kui mured kangiga kõrvale jätta, siis kõige suurem mure on ilmselt see, et pärast G13-ga harjumist on väga raske tavalise klaviatuuri peale tagasi minna. Kui te kord olete sellega ära harjunud, siis katsuge asi hoida lihtsalt kaasavõetavana, sest edaspidi on tavalise klaviatuuriga mängimine täielik nuhtlus.