2013. a detsembris loodud idufirma OnePlus tõi turule telefoni One, mis suutis võimekuse poolest kannul püsida 2-3 korda kallimatel rivaalidel.

Suurema osa ajast sai seda hankida mitte vabamüügi teel, vaid väljaspool Hiinat ainult kutse alusel tootja kodukalt (oneplus.net).

Ja kuigi algselt plaanis oli müüa 50 000 eksemplari, on praegune tulemus juba 1,5 miljonit!

11. augustil ilmub jätkumudel OnePlus 2. Eelmüügi põhjal käib kenasti ka selle hüpoteetiline käsi. Kui eelmüük Hiinas algas, osteti esimese minuti jooksul 30 000 eksemplari! Kahjuks puuduvad veel andmed edasiste tulemuste kohta.

Ettevõtte tegevjuht Pete Lau teatab, et kui veel novembris ostsid poole nende toodangust Hiina asukad, siis nüüd on seis juba 40/60 või 30/70 välisturu kasuks!

Oodake ka mudelit nr 3

OnePlusi kaasasutaja Carl Pei teatas intervjuus USA Todayle, et peagi on oodata veel kolmandatki mudelit. See juhtuvat veel tänavu, loodetavasti jõuluks.

Tehniliste näitajate kohta ta veel kommenteerida ei tahtnud: "Need võivad olla kõrgemad kui OnePlus 2 omad – aga võivad ka mitte olla!"

Pei kommenteeris tulevase kolmanda mudeli kohta veel, et see meeldis talle nii väga, et ta tahtis selle oma põhi-nutiseadmeks muuta. Siis aga ilmus OnePlus 2 valmisvariant ja nüüd mees ei tea, kumma kasuks otsustada!

OnePlus 2 (Foto: tootja)

OnePlus 2: vaatame lähemalt

OnePlus 2 puhul hakkab silma nutiseadmetootja kohta haruldane julgus teha kindlaid otsuseid mingi visiooniga kooskõlas.

Antud juhul on nägemus vist selline, et nutiseade peab olema võimas ja nägus, aga mitte sisaldama lihtsalt aina kõrgemaid tehnilisi näitajaid või muidu ebavajalikke lisasid.

Hind on natuke kõrgem, 299 USA dollari asemel olenevalt näitajatest 339 kuni 389, aga turg on juba sisse töötatud, nii et sellest vaevalt muret tekib.

OnePlus 2 näeb kindlasti parem välja kui eelkäija One. Plastiku asemel on kasutusel vastupidavam magneesiumsulamist korpus. Uued on ekraan ja kaamerad, rohkem on muutmälu.

Seade on Motorola Moto X-i eeskujul natuke kaardus. Vasakul küljel on uuenduslik teavitusliugur (alert slider), mis ütleb seadmele, kas see peaks teavitused enda teada jätma, neid näitama või tähtsatelt isikutelt näitama ja teistelt mitte.

Esindatud on uudne USB liides Type-C ja mahtuvuslik sõrmejäljelugeja (see, mida ei pea alla vajutama).

OnePlus 2 (Foto: tootja)

Tehnilised näitajad on tegelikult suht samaks jäänud. Kes imestavad, et ekraan pole vingem – tegevjuht Pete Lau ütleb, et teda jätab külmaks resolutsiooni ülespumpamine, tähtsamad on pildi eredus ja selgus, mis muutsid popiks ka iPhone 6 Plusi.

Lähiväljaside puudub, sest "enamik seda ei kasuta". Küllap OnePlus ei usu, et mobiilimaksed läänes siiski kiiresti levima hakkavad, mis on ju NFC tähtsamaid kasutusviise.

Kaamerad on endiselt vastavalt 13 MP taga ja 5 MP ees. Suurel on f/2.0, optiline pildistabilisaator, laser-autofookus ja kaksik-LED-välk. Kuid pikslid on suuremad kui eelkäija kaameral, nii et udust tulemust peaks vähem tekkima ja pimedas on etem pildistada. Väikekaamera on aga saanud lainurkobjektiivi.

OnePlus 2 teisi näitajaid

* Qualcommi kiip Snapdragon 810 (kaheksa tuuma, 64-bitine, 1,8 GHz)

* graafikalahendus Ardeno 430

* 5,5-tolline 1080p LCD

* 3 või 4 GB LPDDR4 muutmälu

* 16 või 64 GB failiruumi

* 3300 mAh aku, mida ei saa eemaldada

* Android 5.1 Lollipop + kasutajaliides OxygenOS (Hiinas H2OS, mis vähem puhas ja rohkem hiinlastele meeldivat kribukrabu täis)

* eelkäija omast parem jahutus (810 v2.1)