Sisseehitatud WiFi adapter fotoaparaatides annab kasutajal võimaluse oma kaamerat juhtida juhtmevabalt läbi nutitelefoni ning viimase kaudu ka kohe pilte vaadata, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Mida teha aga siis, kui sul on peos Canoni peegelkaamera, mil puudub WiFi tugi, ning taskus Androidiga nutitelefon või tahvelarvuti? Selle jaoks on üks väga lihtne lahend: DSLR Controller (beta).

Funktsionaalsus

Alustuseks tuleb kohe ära märkida: rakendus on suurte AGAdega. Esiteks peab kaamera olema spetsiifilise tarkvaraga. Täpse loetelu töötavatest kaameratest leiate rakenduse kodukalt. Kui sinu Canon peegelkaamera on uuem kui seal olevad mudelid, siis 99,9% tõenäosusega see töötab.

Teiseks on vaja Androidiseadet, mil on USB HOST tugi ning täismõõtu USB pesa puudumisel ka USB OTG tüüpi kaabel (kaablijupp, mil ühes otsas on microUSB või miniUSB otsik Androidiseadmega ühendamiseks ning teises otsas USB pesa). Viimasesse ühendatakse Canoni peegelkaamera komplektis oleva USB kaabliga.

Androidiseadmed operatsioonsüsteemiga 3.0 Honeycomb või uuemad töötavad ilma probleemideta. 2.3 Gingerbreadi puhul peab seadmel olema root-kasutaja õigused.

Kui soovid proovida, kas sinu kaameraga ning Androidiseadmega see töötab, siis võid alustuseks testida rakendusega Remote Release (USB) ilma, et peaks DSLR Controlleri rakendust soetama.

Mida me siis sellise komplektiga saavutame? Tegelikult on vastus lihtne – kaugjuhtimispult koos suure ekraaniga. Live View funktsiooni olemasolu korral saab kuvada ka Androidiseadme ekraanile pildi eelvaate.

Kui ma ütlen kaugjuhtimispult, siis mõtlen ikkagi väga funktsionaalset kaugjuhtimist. Rakenduses saab seadistada päris palju erinevaid funktsioone, alates sensori ISO tundlikkusest ja lõpetades objektiivi ava suurusega.

Nende vahele jäävad filtrid, erinevad võtterežiimid (kaasa arvatud intervallvõtted, HDR, kui kaamera toetab) jne.

Lisaks saab nutiseadme ekraanil valida fokuseerimispunkti või kasutada lausa käsitsi teravustamist. Ainuke asi, mida teha ei saa, on kaamera režiimi muutmine, kuna seda tuleb teha kaamera peal oleva füüsilise valikurattaga. Täpse loetelu funktsioonidest leiab rakendusetootja kodulehelt.

Kelle jaoks?

Esimese hooga võib mõelda, et milleks sellist asja vaja on. Tegelikult on nii funktsionaalsel kaugjuhtimisel 110 erinevat rakendust. Ühest küljest, mis on ilmselge, saab pilti teha kaamerast eemal olles. Teisalt saab kaamerast eemal olles ka kaamera parameetreid seada. Või siis pildi eelvaadet kuvada suuremal ekraanil, et teised pildistamise protsessi ning kadreerimist paremini näeks.

Mis aga minule kõige rohkem meeldis – ei pea ise pildistatava subjekti vahetus läheduses või vaateväljas olema. Olgu see siis makrofotograafia või talvel rõdu äärel lindude pildistamine. Kaamera paika ning ootama, mil õige hetk päästiku vajutamiseks valmis on.

Lisaks ka veel intervallvõtte võimalus, millega saab suurepäraselt time-lapse-videoid teha või juhul kui sulle meeldib palju filmida, siis ka suurema eelvaate ekraanina kasutada.

Kokkuvõte

Selle rakenduse kõige suuremaks piiranguks on seadmete sobivus. Samas, kui need kaetud, siis on tegu suurepärase kaugjuhtimispuldiga Canon EOSi kaameratele.

Rakendusel endal nii väga suuri piiranguid sobiva seadmega polegi, pigem jäävad võimalused enda fantaasia ning kaamerakäsitsemise oskuse taha kinni.