Üks neist on see, et rakendustel on võimalik teha paigaldatud programmide seadetest tagavarakoopiaid väljaspool recovery-süsteemi või root-kasutaja õigusi omamata, kirjutab Photopointi ajaveeb.

See omakorda on toonud Google Play rakendustepoodi müriaadi erinevaid üllitisi, mis seda ülesannet täidavad.

Siin võtame luubi alla neist ühe: Helium – App Sync and Backup, mis osadele võib tuttav olla oma vana nime järgi (Carbon).

Funktsionaalsus

Enne rakendusepoodi Heliumi järele jooksmist tuleb küll tähelepanu pöörata teatud limitatsioonidele.

Esiteks, see rakendus ei tööta Jäätisevõileivast vanemate versioonidega. Teiseks, Motorola seadmetel on tootja poolt mingi jama kokku keeratud, mistõttu rakendus ei toimi ka nendel seadmetel korrektselt.

Kolmandaks, osadel Sony Xperia seadmetel on varundusfunktsioon täielikult keelatud ning seetõttu ei toimi Helium ka nendel.

Tulles nüüd rakenduse enda juurde. Root-kasutajaõigustega seadmetel on paigaldus ääretult lihtne – tuleb lihtsalt rakendusepoest see alla laadida ning korras. Ilma root-kasutaja õigusteta seadmete puhul tuleb ekraanil olevaid juhiseid esmasel kasutusel jälgida ning arvuti abil paigaldus lõpuni viia. Pärast seda otsene vajadus arvuti järele puudub.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Rakendusest on kaks erinevat versiooni, tasuline ning tasuta. Tasuta versioonil on põhiline vajalik funktsionaalsus olemas – kasutajal on võimalik teha paigaldatud programmidest ning nende seadetest varundus arvutisse või seadme sisemällu. Samamoodi saab samadest kohtadest rakendused taastada.

Tasulisel versioonil on eemaldatud reklaamid ning lisatud võimalus varundust automatiseerida, teha seda otse ühest seadmest teise ning kasvõi pilveteenusesse.Sellega rakenduse funktsionaalsus iseenesest piirdubki, samas tähtsam on, mille jaoks seda saab kasutada. Mis toob meid järgmise punktini:

Kas mul on seda vaja?

Miks on siis ikkagi vaja teha rakendusest ning selle sätetest tagavarakoopia või neid sünkroniseerida erinevate seadmete vahel?

Esmase põhjusena võib tuua selle, et soovitakse tehase algseaded taastada, samas ei taheta kõiki rakendusi uuesti seadistada. Kui programmide allalaadimine käib läbi Google Play automaatselt, siis seaded mitte (see funktsionaalsus lisati viimase Google Play funktsiooniga, samas pole näinud seda reaalselt töötamas korrektselt).

Samamoodi, uue telefoni või tahvelarvuti soetamisel võib tekkida soov vanad rakendused samade seadistustega edasi kanda.

Või siis kasutajad, kel meeldib testida erinevaid versioone Androidi operatsioonisüsteemist. Tõesti, päeva jooksul testida kümmet erinevat nn aftermarket ROMi, siis igakord rakendusi seadistada on natuke rohkem kui natuke nüri.Viimase põhilise rühmana võib nimetada kasutajaid, kel rohkem kui üks Androidiseade ning soovivad mängude seisu või programmide seadistust samasugusena hoida. Läbi Heliumi on see võimalik ilma suurema lisavaevata.

Siia kategooriasse võiks liigitada ka nende rakenduste peegeldamise, millel täisversioon või lisafunktsioonid on soetatud rakenduse sees, mitte läbi Google Play.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Kokkuvõte

Helium – App Sync and Backup on lõppkokkuvõttes üks kasulik ning mugav rakendus, mis võib teha nii mõnegi kasutaja elu mugavamaks.

Lisaks töötab rakendus ilma probleemideta ning arendusmeeskond selle taga on tugev. Programm on loodud samade programmeerijate poolt, kes tegid valmis ClockworkMod recovery ning ka ROM Manager nimelise rakenduse custom ROMide jaoks.

Egas nüüd rohkem midagi kirjutada polegi, tuleb minna ja kanda oma "Angry Birdsi" kuldmunad telefonist tahvelarvutisse.