Selles rakenduste müriaadis on tegelikult päris raske orienteeruda ning mõistlikku leida, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Parimaks podcasti-rakenduseks tituleeritud DoggCatcher on loomulikult suurepärane, kuid siin tutvustatav AntennaPod ei tule samas rasvase 3,79-eurose hinnasildiga.

Tegu on lihtsa, kuid asjaliku programmiga, kus baasfunktsioonid kaetud. Sellest kõigest kohe ka lähemalt.

Funktsionaalsus

Siililegi selge, et üks podcatcher (tarkvara, mis esitab taskuhäälingusaateid) peab suutma saateid maha mängida. Sellega saab AntennaPod väga edukalt hakkama.

Võimalusi saate esitamiseks on kaks – fail esmalt alla laadida või otse üle interneti voogedastusena esitada. Esimesel puhul laetakse fail seadme sisemällu ning siis taasesitatakse. See on vajalik eriti siis, kui internetiühendus pole alati käepärast. Voogedastuse puhul mängitakse aga saadet otse üle interneti.

Taasesituse teeb mugavamaks ka võimalus saateid järjekorda panna. Paned ühe saate mängima, lisad teise ning kolmanda ning soovi korral saab ka unetaimeri sisse lülitada, et programm teatud aja möödudes iseseisvalt taasesituse lõpetaks.

Ühel podcatcheril peab olema ka korralik RSS-toetus ning ka Atomi tugi. Need on kenasti esitatud ning toimivad laitmatult. Uue saate tulekul laetakse see kohe programmis ka nimekirja. Lisaks saab kasutaja kasutada saadete otsingut lisatud kanalite hulgast.

Suurimaks miinusküljeks on korraliku andmebaasi puudumine ning otsing, kui kanaleid lisada. Jah, Miro Guide on olemas, kuid sealt leiab pigem suuremaid kanaleid. Kohalikke kanaleid tuleb siiski käsitsi lisada.

Positiivsena on rakendusel olemas OPML-tugi uudisvoogude impordi/ekspordi jaoks. Näiteks kasutad Google Readerit podcastide jälgimiseks. Ekspordi OPML vormis ning saad otse programmi laadida.

Kõige parem asi selle rakenduse juures on aga lihtne ning intuitiivne kasutajaliides, mille disainimisel on mõeldud kasutamismugavusele. Puuduvad ülearused kirkad toonid ning ka vilkuvad reklaamid. Seda väga suure kontrastina võrreldes suure osa vabavaraliste podcatcheritega Google Play Store'is.

Kokkuvõte

AntennaPod on lihtne programm ega paku müriaadi lisavõimalusi. Samas pakub see kõike seda, et rahulikult ühes rakenduses oma saated ära kuulata ning seda mugavalt teha.

Tahad viimast saadet kuulata, saad. Soovid vanemaid saateid kuulata, saad. Soovid saate seadme sisemällu salvestada ning hiljem keset metsa kännu otsas kuulata, saad. Egas rohkemat midagi vaja ju polegi.

Kui Sinul, lugeja, on soovitada mõnd vabavaralist podcatcher-rakendust Androidile, jäta teade siia samasesse kommentaariumisse.

* Podcast ehk taskuhääling on standard, mis võimaldab taskuhäälingu saadete tellija seadmes jooksval programmil märgata lisandunud saateid ning neid automaatselt seadmesse laadida ja esitada.