Jah, osadel seadmetel on olemas HDMI-väljund, teistel aga MHL või SlimPort. Veel mugavam on hoopis Miracast juhtmevaba ekraani kasutamine modernse teleriga.

Kuid mida teha siis, kui seadmel antud funktsioone ei ole või puuduvad kaablid, samas teler või sellega ühendatud seade toetab universaalset DLNA standardit?

Siin tuleb meil appi rakendus AllCast, mis lihtsustab sisu jagamist väga paljude erinevate seadmetega, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kõik need toredad võimalused meedia jagamiseks

Alustuseks tegelikult vaatame neid kõiki erinevaid võimalusi sisu jagamiseks teise seadmesse.

HDMI-väljundit kasutades saadetakse seadme ekraanilt pilt ning ka heli otse edasi – kõik, mida näed või kuulad oma nutiseadmes, kõik see on ka suurel ekraanil.

Sama kehtib väljundi MHL või SlimPort puhul, erinevuseks lihtsalt see, et nendel on väljund integreeritud USB pessa.

Neljas eelpool mainitud variant on Miracast. Selle kohta võiks öelda, et tegu on Apple AirPlay avatud versiooniga (tavakasutaja jaoks piisab sellest võrdlusest, tagamaad teised), ehk see lubab peegeldada ekraanil toimuvat ning ka heli teise seadmesse juhtmevabalt. Loomulikult eeldab see Miracasti tuge mõlemas seadmes.

Viimane mainitud variantidest – DLNA – on hoopis teise põhimõttega. See on nimelt standard, mis paneb paika meedia edastamise sihtseadmesse üle võrgu.

Kui tavaliselt piisab meediaserveri ülespanekust koduarvutis (Windows Media Player näiteks teeb selle töö probleemideta ära), siis Androidi-seadmest info saatmine on keerulisem. Siin tulebki AllCast appi.

Foto: ekraanitõmmis

AllCastist lähemalt

AllCast on võimeline saatma nii Androidi-seadmes olevat infot kui ka pilves asuvaid faile (Google Drive, DropBox) otse sinu samas võrgus olevasse DLNA toega seadmesse. Olgu selleks siis Apple TV, Chromecast, Roku, Xbox, PlayStation 3 vms seade teleri küljes.

Lisaks toetavad pea kõik tänapäevased võrguühendusega nutitelerid (Sony, Samsung, Panasonic, LG jt) DLNA standardit, mistõttu pole alati vaheseadet vaja.

Jah, saite eelnevast korrektselt aru – otse YouTube'is olevaid videoid ei ole võimalik saata teise seadmesse, millest on küll parajalt kahju, kuid saab muudmoodigi.

AllCast sobib kõikidele Android seadmetele, mis kasutavad Android 4.0 või uuemat operatsioonisüsteemi ning pole vaja isegi root-kasutaja ligipääsu. See teeb kasutamise eriti mugavaks. Miinus on küll kahjuks see, et tasuta versioonil on videote saatmine piiratud ühe minutiga.

Kasutamine on tehtud samamoodi imelihtsaks – käivita rakendus ning kohe otsitakse samas võrgus olevad sobivad seadmed üles. Seadet valides kuvatakse juba kõik sobivad failid, mida edasi saata. Lihtne. Lisaks saab videofailide taasesitamisel juhtida asju telefonilt – edasi-tagasi kerimine, paus jms.

Foto: ekraanitõmmis

Kes küll seda kasutaks...?

Tahad näidata vanaemale viimaseid kiisu/lapse/autopilte (kujuta ette siinkohal väga pikka nimekirja erinevatest situatsioonidest), kuid telefoni või tahvelarvuti ekraan jääb liiga väikeseks? Sel juhul piisab ainult paarist lisaliigutusest ning pilt kuvatakse automaagiliselt hoopis teleriekraanile.

Sama ka erinevate videote puhul – olgu selleks siis sinu enda viimane katsetus kaameraoperaatorina või hoopis hiljutine Bollywoodi kassahitt. Nii lihtne see ongi.