Kindlasti sõltub juba konkreetsetest rakendustest, kuidas Android 2.2 kasutaja vähemalt Nexus One'il tõusnud jõudlusest võidab.

Et uudis oleks pikem-põnevam, lisame kümme Techradari soovitust, mida Google võiks Android 2.2 juures muuta, et see parem oleks.

1. Värskenda kõiki või Värskenda automaatselt valik rakendustele

Jah, me mõistame Google'i vajadust oma seljatagust valvata, kui nad nõuavad rakenduse esimesel paigaldamisel privaatsusvalikutes OK vajutamist. Aga kas peame seda iga kord taluma, kui tarkvara täiendame? Kui telefonis on näiteks 30 rakendust ja 8 tahavad korraga värskendamist, muutub see protsess tülikaks. Las see toimub automaatselt, me lubame, et ei hakka privaatsuse rikkumise tõttu õiendama.

2. Android Market sünkroniseerimine arvutis

Kas pole veider, et interneti kuningas Google ei võimalda arvutis Android Marketis ringi jalutada? Kas nad tegid seda meelega, et näidata tulevikku, kus me oleme lauaarvutitest vabad? Või oli see liiga suur töö? Meid igatahes ei huvita - me tahame seda võimalust, ja Google'il on piisavalt inimesi ja arvuteid, et see ära teha.

Android Market võiks ühtlasi kasutajasõbralikum olla. Millegi leidmine on keerukas, eriti kui otsida midagi üldise nimega nagu Twitteri rakendus. Hea algus oleks lasta tarkvara sorteerida kasutajatelt saadud hinnete alusel.

3. Killustuse lõpp

Suur kõlakas FroYo kohta on, et see lõpetab kuidagi võluväel Androidi killustuse. Kas Google'il oleks tehniliselt võimalik tulevikus Android Marketi kaudu püsivaralisi täiendusi levitada? Vanematel telefonidel vast mitte, aga kui alates FroYo ajastust ilmuvad seadmed saaks oma opsüsteeme värskendada Android Marketist või Google'i saidilt, st operaatori võrguviivitusest ja häiretest sõltumata, oleks see suurepärane.

4. Paremad akusäästmise võimalused

Kõiki Androidi telefone iseloomustab vilets akukestvus. Suured ekraanid, multitegumtöö ja infosünkroniseerimine söövad akut pidevalt, nii et 2.2 võiks lasta valida eriti säästlikke töölaade, kui kasutaja ei lae midagi alla ega säutsu Twitteris.

Kindel see, et Android on juba nii energiasäästlik kui võimalik, aga aku võiks kesta kuue tunni asemel kasvõi kuus ja pool. Lisaks, äratuskell võiks funktsioneerida ka siis, kui telefon välja lülitada. Lausa haige, et dekaadivanused Nokia kõnetorud suudavad seda, aga Androidi seadmed mitte.

5. Paremad maksevõimalused

Veider, et Android pole eriti hästi võrkudesse integreeritud. Rakenduste ostmine nõuab krediitkaarti - miks mitte lisada kulutused netiühenduse arvele? Jah, see oleks logistiline õudukas, aga Google teenib inimkonna hüvanguks logistiliste õudukate lahendamisega elatist, nii et me ootaks enamat. Mõned rakendused on hakanud PayPali toetama, aga on veel pikk tee selleni, et Android pakuks lihtsat ja mugavat maksesüsteemi.

6. Vaikimisi muusikapleier

Androidi vaikimisi muusikapleier on lameda välimusega. See töötab, mis on tore, aga pole kaugeltki ilus, ja võidaks arendajate tähelepanust.

Mida võiks sisuliselt muuta? Tahame paremat failibrausimise süsteemi, näiteks trackballiga laulude skaneerimist, võimalust lülitada telefon muusikapleieri töölaadi, miks mitte ka ametlikku Google'i failisünkroniseerimise teenust.

7. Paigalda rakendusi SD-mälukaardile

Edasijõudnud kasutajate suurim soov. Androidi rakendused on üldiselt väikesed ega nõua palju ruumi, aga uhkemad videomängud on mahukamad, nii et neid tahaks SD-kaardile kopeerida. Inimesed tahavad seda, okei?

8. Teated

Teadete sektsioon on enamikele nagu vajalike tegevuste nimekiri, kuhu kuhjata tüütud rakendusevärskendused, kuni meil on piisavalt igav, et nendega tegeleda. Üksikuid teateid võiks saada ühekaupa eemaldada - praegu peab kogu nimekirja korraga tühjendama.

9. USB/Bluetoothi klahvistiku tugi

USB-klahvistiku tuge oleks selle energiakulu tõttu vist keerukas lisada, kuid uus Bluetooth HID profiil teeks Bluetooth-klaviatuuri lisamise üsna kergeks. iPhone juba toetab seda, nii et lisada see Android 2.2-le oleks Jobsile ärritav, mis on tähtsaim asi üldse.

10. Kaartide puhverdamine Wi-Fi kaudu

Alati internetiühendust omavate taibutelefonide kasutamine on ohtlik, sest pealtnäha ohutu samm võib ootamatuid kulusid tuua. Nii et kui saaks kaardiandmed Wi-Fi kaudu lisada, oleks tore. Me ei taha maksta meeletut raha selle eest, et julgesime lihtsalt telefoni võimalusi kasutada. Esialgu piisaks kasvõi Lemmik-kaardid valikust.