Telia Eesti tehnoloogiajuht Andre Visse ütles Fortele, et näiteks kasutati esmaspäeval Telia 4G võrgus mobiilset internetti ligemale kolmandiku võrra enam kui nädal tagasi samal ajal.

„Veelgi suuremad kasvunumbrid vaatavad vastu mobiilse kõneside poolelt, kus emaht oli enam kui 50% suurem kui nädala eest,“ rääkis Visse.

Kuigi andme- ja kõneside mahud on tavapärasest kümneid protsente kõrgemad, on Telia mobiilivõrgu kvaliteedinäitajad endiselt kõrgel tasemel.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli märkis samuti, et Elisa klientide sideteenuste tarbimises on muutus olnud hüppeline ja kõiki teenuseid on hakatud rohkem tarbima. Suurem tarbimine jagunes ühtlaselt päeva peale ja kasv oli suurem just nendel kellaaegadel, kus tavapäraselt oli tarbimine väiksem.

„Kaabelvõrgus oli esmaspäevane kogutarbimine nädal varasemaga võrreldes tervelt poole suurem, aga tipptunnil olev koormus ainult 15% tavalisest kõrgem. Mobiilvõrgus oli tipptunni kasv isegi väiksem, umbes 7%, ja terve päeva mahu tarbimine suurenes esmaspäeval umbes 35%,“ ütles Polli.
Suurim kasv mobiilse andmeside võrgus on Elisal väljaspool Tallinnat ja pealinnas on tarbimine üsna rahulik.

„Mõlemas võrgus on hüppeliselt kasvanud ka üleslaadimine, mis võib olla seotud videokoosolekute toimumisega,“ lisas ta.

Kõnede puhul pole suurenenud niivõrd kõnede hulk, kui nende kestvus ja piltlikult on liiklus sama suur olnud nagu aastavahetuse tipptunnil. Polli sõnul võib eeldatavalt tarbimine veel tõusta, kuid ülekoormuste ohtu hetkel pole ja elutähtsate teenuste töö on tagatud.