„Alates eile pealelõunast saab e-apteegist retseptiravimeid tellida ainult iseendale," teatas Apotheka.

Varasemalt tuvastas ravimi ostja end isiku tuvastamist võimaldaval viisil, seejärel sisestas oma lähedase inimese isikukoodi, proviisor tegi seejärel päringu Haigekassa retseptikeskusesse, valiti välja soovitud ravimid ning proviisor väljastas need. Täpselt samasugusel põhimõttel toimub täna retseptiravimite väljastamine teisele isikule ka füüsilises apteegis: ostja tuvastab ennast isikut tõendava dokumendi alusel ning ütleb proviisorile teise isiku isikukoodi.

Siiani kasutas võimalust tellida oma lähedasele ravimid e-apteegist ligi kolmandik kõikidest e-apteegi kaudu retseptiravimite ostjatest.

Apotheka e-apteegi omanik ja juht Jürgen Jänese ei ole AKI otsusega rahul ja leiab, et Eesti riigis ei tohiks ükski inimene jääda bürokraatlike takistuste tõttu ravimiteta.

„Eriti praeguses olukorras, kus COVID-19 levimus on niivõrd ulatuslik ei ole õige piirata ravimite kättesaadavust. Loodetavasti leitakse kiiresti lahendus, kuidas siiski tagada ravimite kättesaadavus ka olukorras, kus inimene ei saa ise apteeki minna ja ka lähedasel isikul ei ole võimalik abivajajale ravimeid füüsiliselt kohale viia," ütles ta.