Eelmise aasta novembris pilootprojektina alustanud üritus tõi kokku 150 osalejat, 18 mentorit ja laia valiku ava- ja suurandmekogusid. Kaks eelmise aasta projekti jõudsid ka selle aasta Ajujahi finalistide hulka. Mullune võidutiim Markus kuulutas äsja välja oma pilootprojekti alguse Elisaga, Ajujahi finaali jõudis peale Markuse veel ka teine Open Data & Big Data tiim- Code with Cody.

Sel korral on ava- ja suurandmete maailma oodatud avastama kõik praegused ja tulevased ettevõtjad, IT-arendajad ja disainerid. Kolmepäevane häkkimismaraton toimub Telliskivi Loomelinnaku Lift 99 ruumides.

Tele2 tegevjuht Argo Virkebau peab ava- ja suurandmete analüüsi oluliseks teemaks, millega on seni veel võrdlemisi vähe tegeletud. „Ava- ja suurandmete tark kasutus muudab riigi tunduvalt efektiivsemaks ja alandab lõpptarbija jaoks teenuste hindu. See on kasutamata potentsiaal linnaruumi, transpordi, e-riigi, koolivõrgu ja logistikasektori arendamisel. Kui kõik otsused baseeruks andmeanalüüsil, jääks näiteks ära praegune vaidlus Rail Balticu ja Tartu-Tallinna maantee neljarealiseks ehitamise üle,” leiab Virkebau. „Ootame häkatonile andmefanaatikuid, visionääre, arendajaid ja disainereid – kõiki, kes näevad ava- ja suurandmete maailma piiramatuid võimalusi ja soovivad oma julged ideed ellu viia,“ julgustab Virkebau üritustest osa võtma.

“Andmed on uus must kuld,” selgitab ka Garage48 ja Mooncascade’i kaasasutaja Priit Salumaa. ”Masinõppel on potentsiaal üle võtta informatsiooniajastu, täpselt nii nagu industrialism asendas feodaalajastu. Tehisintellekt viib meid järgmisele tasandile. Me võtsime selleteemalise arendusnädalavahetuse korraldada, sest huvi ava- ja suurandmete ning andmeanalüüsi ja masinõppe vastu on märgatavalt kasvanud.”

“Areng tehisintellekti valdkonnas on peadpööritav,” jätkab Salumaa. “Meie eesmärk teema ümber kokku koguda Baltikumi tehnoloogiamaailma helgemad pead."

Garage48 ja Tele2 arendusnädalavahetusest on osalema oodatud ka need, kel pole veel konkreetset ideed või meeskonda, kuid piisavalt ambitsiooni ja teotahet, et andmemaailmas läbi lüüa. Selleks, et mõtteid koguda ning end teemaga veel rohkem kurssi viia, on võimalik osaleda 10. mail toimuval Garage48 Open & Big Data 2017 eelüritusel Tallinnas LIFT99-s.

Rohkem infot leiab Facebookist ning Garage48 kodulehelt, samas saab ka end üritusele kirja panna.