Kuo väitel veel selle aasta jooksul tulevatel telefonidel ekraanisiseseid sõrmejäljelugereid näha ei saa, kuid juba 2021. aastal tulevatel telefonidel võivad need olemas olla. Analüütiku arvates võivad ülejärgmise põlvkonna telefonid tulla nii näotuvastuslahenduse kui ka sõrmejäljelugejaga, vahendab 9To5Mac.

Kuo hinnangul viitavad sellele Apple'i hiljutised patendid, mis näitavad, et õunafirma pole kogu oma panuseid vaid näotuvastusele pannud, vaid otsib jätkuvalt võimalusi ka mugava ekraanisisese sõrmejäljelugeri loomiseks. Selleks on vaja enne aga lahendada energiatarbimise, sensori suuruse ja materjali planeerimise küsimused. Need võiksidki analüütiku hinnangul vastused saada tuleva 18 kuu jooksul.

Kuo sõnul hakkab Apple suure tõenäosusega oma seadmetel tulevikus kasutama mingit erivarianti Qualcommi ultrahelilainetel toimivast ekraanisisesest sõrmejälgelugejast, mis võimaldab kasutajal sõrmega vajutada üpris suurele ekraaniosale. Kuo spekuleerib, et taolist lahendust saaks vajadusel kasutada ka Apple Watchi puhul.

Kõiksugu analüütikute prognoosidesse tasub küll kriitiliselt suhtuda, aga oleks aeg, et ka Apple oma telefonidesse lõpuks ekraanisisesed sõrmejäljelugejad tooks, eriti arvestades seda, et ettevõte on nende arendamisega tegelenud juba vähemalt 2017. aastast. Samuti väärib mainimist, et praeguseks on kõikide suuremate konkurentide lipulaevad tehnoloogia juba ammu kasutusele võtnud ning see on hetkel jõudmas juba ka keskklassi telefonidesse.