Amazoni aktsiate hind on jõudsalt kasvanud, näiteks värskelt lõpenud aastal 56% võrra, tänavu juba 7% võrra.

See võimaldas 78,9 miljonit Amazoni aktsiat omava Bezosi rikkuseks hinnata eri andmetel 104,4-105,1 miljardit USA dollarit (87,52 kuni 88,09 miljardit eurot). Mis tegi temast esmaspäeval ajaloo rikkaima inimese. Maailmameedia avaldas uudise aga teisipäeva hilisõhtul.

Aktsiate hinnad pole teadupärast kivisse raiutud ja võivad halvimal juhul palju langeda, kasvõi nulli välja. Nii et objektiivselt on see tiitel üsna tühine - lihtsalt tore infokild, millest uudis teha.

Lisaks põhineb Bezosi nimetamine ajaloo rikkaimaks inimeseks USA dollari praegusel väärtusel. Microsofti kaasasutaja Bill Gates, tema põhirivaal võidujooksuks ajaloo asiseima tiitlile, sai aktsiate abil 100 miljardit dollarit ületava varanduse juba 1999. aasta aprillis kokku – praegu oleks selle väärtus 150 miljardit.

Lisaks jagab Gates juba pikka aega oma varandust laiali - peamiselt heategevuseks - ega saa Bezosile seetõttu tõsiseltvõetav "konkurent" olla. Ta on näiteks Microsofti aktsiaid ära andnud 36 miljardi dollari väärtuses.

(Gates on koos naisega otsustanud, et nende kolm last ei pea päranduseks saama üüratut varandust, vaid igaüks 10 miljonit dollarit.)