Amazon Studios on netipõhine keskkond uute lahedate filmitegijate leidmiseks. Selle käigushoidjad paluvad saata stsenaariumeid, ideid ja isetehtud filme.

Samas peab materjali üleslaadija arvestama, et see kuulub 18 kuu jooksul Amazonile, ja kui ta sellega midagi enne ärilises mõttes ette võtab, on see eksklusiivlepingu rikkumine.

Teiste materjale saab ka hinnata ja muuta-täiendada, mis ei aja algseid autoreid loodetavasti liiga närvi, sest nad ei peaks vastasel juhul nagunii Hollywoodis vastu.

Amazoni palgatud žürii vaatab kõrgeimalt hinnatud tööd üle ja jagab igakuiste auhindade näol raha (2011. a lõpuni kokku 2,7 miljonit dollarit).

Kui miski tundub eriti paljulubav, pakuvad nad seda Warner Brosi stuudio koostööpartneritele, nii et tutvused n-ö tõelises filmitööstuses on juba olemas.

Kui millegi põhjal sünnibki päris film, maksab Amazon algsele autorile tasuks 200 000 dollarit.

Amazon Studiosi juht Roy Price: "Filmide tegemine on tänapäeval palju kergem, aga Hollywoodi jõudmine on sama raske nagu alati. Me usume, et võime mängida huvitavat rolli selle muutmisel."

Mõned žanrid nagu õudukad võimaldavad filmitööstuses vahel odava investeeringu pealt tohutu summa teenida ja isegi korraliku kvaliteedi tagada ("Paranormal Activity"). Siit ilmselt ka idee Studiosi avamiseks.

Kohatu nali ka lõppu. Kuna neid huvitavad kõik alad, mis võimaldavad suures koguses teenida, kuuleme tulevikus ilmselt ka Amazoni relva-, ravimi- ja narkoäridest.